18 Şubat 2019 Pazartesi

2019 SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Bir 14 Şubat klasiğini daha geride bıraktık. Biz yine bu yılda diğer özel günlerde yaptığımız gibi günün anlam ve öneminine uygun bir pasta ve yemekler hazırlayıp, güzel bir masa kurup kutladık. Ki zaten sevgi neydi? Sevgi kredi kartıyla taksitle yapılan pahalı hediye almak değildi kesinlikle. Peki ya neydi? Sevgi emek demekti. Sevdiğin kişi için emek sarf edip, onu mutlu etmek demekti.

2019 SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Pastayı bu sefer kalp şeklinde değil, yuvarlak üzerlerinde minik kalpler var şeklinde yaptım.  En son üstüne birde hediye paketi kurdelesi şekli yaptım. Bu arada o kalp ve kurdele şekillerini krepten yaptım. Hazır pastayı tarif etmişken bu seneki sevgililer günü menüsünü de yazayım.

Sevgililer günü menüsü

  • Karnı yarık
  • Şehriyeli pirinç pilav
  • Mevsim salatası
  • Bonibomlu kırmızı renkli kurabiye
  • Kartopları
  • Ve muzlu yaş pasta

Biz bu tarz günleri genellikle çocuklar ile birlikte kutladığımız için onlarda benim hazırlıklarımdan yaklaşan bir gün olduğunu anlıyor ve sorular sorarak hangi günün yaklaştığını anlıyorlar. ;)
Hem zaten sevgililer günü sevdiğin kişiler ile yapılan kutlama günü değil mi? Eşim ve benim için sevginin bir başka anlamı da; çocuklar...

2019 SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAMASI


Bizim bu tarz kutlamalarımız sayesinde onlarda hediye vermek için pahalı hediyeler alınmasının gerek olmadığını onun yerine küçük bir parça hediye, resim yada kalpli kağıda yazılmış bir notun kafi olacağını öğrendiler. Ve bu şekilde mutlu olunabileceğini biliyorlar. Çünkü mutluluğun sırrı; daha çok olanı istemekte değil. Daha az olanın tadını çıkarmakta saklıdır.


2019 SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAMASI



Çocuklar her zaman gülen ve mutlu anne baba sever. Rabbim herkesin yuvasına huzur ve mutluluk versin.
Daha nice uzun günleri bu şekilde seninle el ele ve diz dize geçirebilmek dileğiyle....


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

6 yorum:

  1. Biz genelde çocukları kaynanaya bırakıp gidiyorduk artık bende sizin gibi kutlayayım
    Mutluluklar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler çocukları da bazen bu tarz etkinliklere dahl etmek gerekiyor bence :)

      Sil
  2. 14 Şubat geldi geleli bahsettiğim de tam olarak buydu. İnsanlar özel bir gün geçirmek için bazı günleri kutlayabilirler, bu 14 Şubat'ta olur, ilk tanışma günü de... Yok birileri para kazanıyormuş, yok kapitalist oyunlarmış. Özel bir gün için bahanelere sığınmaya gerek yok. Teşekkür ederim çok güzel bir paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim. Yorumunuz için asıl ben teşekkür ederim.

      Sil
  3. ayy tatlı aileeeee veee kurabiye kartopu ve pastaaaa :) ideal kutlamaa :)

    YanıtlaSil