14 Ocak 2019 Pazartesi

KUŞBAŞILI PİDE TARİFİ

Merhabalar sevgili okur.
Efe'yi okula bırakma vaktim henüz varken; hemen arşivde bekleyen bir tarif olan kuşbaşılı pide tarifini sizinle paylaşmaya geldim. Bence bu tarifi yapın. Çünkü sonuç harika! 😍
Bildiğiniz üzere denemediğim yapmadığım hiçbir tarifi burada paylaşmıyorum. Tariflerimi denerken genellikle yapım aşamalarının da fotoğraflarını da çekiyorum ki yapacak olanların aklında soru işareti kalmasın diye. Zaten bir tarifi genellikle 2 kere yapıp öyle sizlerle paylaşıyorum. O sebepten bu tarifimde tıp ki diğer tariflerim gibi kefil olduğum bir tarif. Birebir uygularsanız sonuç mükemmel olur.... 🙈

KUŞBAŞILI PİDE TARİFİ
Bu tarif sayesinde En iyi pidecilerde yediğiniz pidelere taş çıkartacak lezzette pideyi evde yapmış olacaksınız. Üstelik evde yapmanın birçok avantajı var. İlk olarak dışarıda 1 pideye verdiğiniz para ile aile boyu pide ziyafeti çekebilirsiniz. 😋 İkincisi tüm malzemeleri kendiniz aldığınız için en kalitelisini kullanma imkanınız var.

İsterseniz daha fazla uzatmadan hemen tarife geçeyim...

Kuşbaşılı Pide Malzemeleri


Hamuru İçin:

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane kesme şeker
  • 1 adet yumurtanın beyazı (sarısını üzeri için ayırın)
  • Aldığı kadar un (5-6 su bardağı kadar)

İçi için:

  • 500 gram dana kuşbaşı et
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adete sivri biber
  • 1 adete domates
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Üzeri İçin:

  • 1 Adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Kuşbaşılı Pide Nasıl Yapılır?

Unu bir kaba alın ortasını havuz gibi açın. Ortasına bir tane maya ve 1 tane yumurtanın beyazını ekleyin. Tuz unun yukarı kısmına gezdirin. Sonra havuzun içine ılık su ve ılık süt ekleyin. Sonra şekerde atıp elinizle ortadan mayayı eriterek hamuru yavaş yavaş kenardan un alarak yoğurun. Hamur tıp ki poğaça hamuru yumuşaklığında olmalı. Un oranını kendinize göre ayarlayın. Çünkü kullanılan bardak hatta yumurta bile sıvı ve kuru karışımı etkiliyor. Hamurumuz bir saat mayaya gelmesi için dinlendirin.

Bu arada etler kuşbaşı doğrayın. Bir tencereye alıp bir bardak su ile pişirin. Soğanlar yemeklik doğrayın sıvı yağ ile kavurun. Yemeklik doğranan biberleri de tavaya alın. Biraz kavrulduktan sonra kuşbaşı etleri ilave edin. Tuzu baharatları ayarlayıp karıştırın. Ardından domates ilave edip karıştırıp, ocağın altı kapatın.

KUŞBAŞILI PİDE TARİFİ

Mayaya gelen hamuru bezelere ayrın. Bezelere un serpip bir merdane yardımı ile açın. Açılan hamura hazırladığınız iç harçtan koyun. Sonrada kenarlarını kapatıp pide şeklini verin. Daha önceden ayırdığınız yumurta sarısının içine sıvı yağ koyup çırpın sonrada bir fırça yardımı ile pidenin kenarlarına sürün.

Kuşbaşılı Pide Nasıl Yapılır?

Fırın tepsisine elinize un alıp, tepsinin içini unlayın. Sonrada hazırladığınız kuşbaşılı pideleri teker teker dizin. Sonrada üzeri kızarana kadar fırında pişirin. Pişmesine 5 dakika kala fırından çıkarıp, rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Bunu yapmak sizin tercihiniz isterseniz hiç kaşar peyniri serpmeyin. Bene çok az serpiştirdim. Efe'nin isteği üzerine...

Kuşbaşılı Pide Nasıl Yapılır?

Fırından çıkardıktan sonra bol kopüklü ayran eşliğinde afiyetle yiyin. Biz bu kaşarlı ridelere bayıldık. Hatta şuanda bu tarifi yazraken ağzım sulandı. En iyisi en kısa zamanda tekrar yapmak lazım. Yapınca instagram sayfamda paylaşırım. Bu arada instagram sayfamı henüz takip etmeyenler varmış. Bana kuşlar haber verdi. 👀

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

14 yorum:

  1. Görüntüsü annemin yaptığı kavurmalı kaşarlı pidelere benziyor. Eminim sizinkiler de çok güzel olmuştur.
    Bu saatte bu yazıyı okumak acıktırdı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok teşekkür ederim. Evet çok lezzetli oldu...

      Sil
  2. Sitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, benim siteye de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş geldiniz bloğuma hemen bende sizin sitenizi incelemeye geliyorum.

      Sil
  3. of nefis görünüyor.birde karnım acıkmış.okurken ağzım sulandı.bundan sonra tok geleceğim :)) ellerinize sağlık harika bir tarif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım. Ben senin yazılarını göremiyorum. Sanırım takipten düşmüşüm hemen şimdi geliyorum.

      Sil
  4. bayılırım bunaaa :) baak ama dünkü yazımdasııın :)

    YanıtlaSil