25 Eylül 2017 Pazartesi

Türkiye'nin En Akıllı Gayrimenkul Sitesi

2014 yılında evimizi aldığımızı hatta ev aramak için ne kadar çok kendimizi paraladığımızı ara ara bloğuma yazmıştım. Çünkü ev arayışında olmak için emlakçı emlakçı gezmek çok yorucu ve ayrıca sınırlı sayıdaki ev sayısı sebebi ile ya gönlünde yattığı gibi bir ev bulamıyor. Yada bulduğun  ev semt ve yer olarak senin istediğin yerde olmuyor. Tabi birde bunun maddi boyutu var ki; oraya hiç girmiyorum. Yoksa bir girsem çıkamam konu bambaşka bir hal alır...
Bu sene ise ev almak isteyen (Yurt dışında yaşayan) görümcem kısıtlı tatilinde o emlakçı benim, bu emlakçı senin şeklinde gece gündüz ev aramasına rağmen istediği gibi bir ev bulamadı. 

Türkiye'nin En Akıllı Gayrimenkul Sitesi
Eşim ise iş yerinde ve evde boş zamanlarında Zingat.com sitesi sayesinde  görümcemin istediği semtte, istediği özellikli ve hatta düşündüğü ücretli tüm evleri listeledi. Böylece listedeki evler arasında seçim yapmak daha kolay oldu. Ve görümcemin gönlünü fetheden, kafasına yatan bir evi çok kolay şekilde buldu. Yoksa diğer türlü bir sürü ev arasında istediğin özellikte ve bütçede ev bulmak gerçekten de çok zor. Hatta bazen öyle yoruluyor ve bıkıyorsun ki. İlk ev arayışında iken düşündüğün özellik ve miktardan tamamen çıkmış bir ev alıyor. Yada ev alma işini başka bir zamana erteliyorsun. Evet eskiler evdeki hesap çarşıya uymaz demişler. Ama eskiden zingat.com olmadığı için bu söz denilmiş bence. Bu site sayesinde artık evde kendi hesap ve düşüncene uygun bir ev bulup, alabilir veyahut kiralayabilirsin.
Tabi zingat.com sitesi sadece ev alanların işine yaramıyor. Ev kiralama yada  gayrimenkul alımı hatta satımı yapmak isteyen kişilerinde işine yarar. Satmak isteyen kişiler ev yada gayrimenkullerini bu siteye ilan vererek daha çabuk şekilde elden çıkartabilirler. Çünkü günbe gün herkes tarafından duyulan bir kuruluş olduğu için gün içinde o kadar çok ziyaretçisi var ki. Normal emlakçılarda satılma ihtimalinden daha yüksek ihtimal ve hızda evinizi yada gayrimenkulünüzü satabilirsiniz.

Zingat.com modern bir anlayışla, hem mülk sahiplerine hem de konut arayışında olan kullanıcılara faydalı olacak birçok özellikle, online emlak arama deneyimine yeni bir yaklaşım getirmiş. Bence çokta iyi etmiş. Peki ya sizce?

2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Bence de karıştır canım :) Hatta karıştırmakla kalma yakın çevrene de haberdar et.

      Sil