13 Eylül 2017 Çarşamba

Tavada Kaşarlı Mantar Tarifi

Mantarın her halini çok severim. Ancak çocuklar ve eşim için aynısı söylenemez. Onlar maalesef ki mantarla pek araları yok. Sadece tavada yaptığım kaşarlı mantarı yerler. Başka türlü mantar yemez. Hatta içinde mantar olan yemen ve böreği dahi yemezler...

Bende o yüzden genellikle canım mantar çekince hemen tavada kaşarlı mantar yaparım. Sık sık yaptığım bu tarifi nedense bloğuma eklememişim. Geçenlerde resim arşivimi karıştırırken fotoğrafları gördüm ve: ''Aaa ben bu tarifi bloğuma eklemedim ya!'' dedim. 😋

Madem ailemin tek yediği mantarlı bir tarif o zaman hemen şimdi ekleyeyim de burada dursun...
Sizinde yakınınızda mantar sevmeyen kişi yada kişiler varsa hemen bu tariften yapın bence. Kim bilir, belki o kişide bizimkiler gibi mantarı sadece tavada kaşarlı olarak sevebilir. Olur mu? Olur...

Tavada Kaşarlı Mantar Tarifi
 ,

Tavada kaşarlı mantar malzemeleri

  • Yarım kg mantar
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Bir kase rendelenmiş veyahut küçük küçük doğranmış kaşar peyniri


Tavada kaşarlı mantar nasıl yapılır?

İlk olarak mantarları yıkayıp, suyunu süzün. Mantarlar hemen içine su çektiği için su içinde bekletmeyin. Çoğu tarifte nemli bir bez ile topraklarını alın yazıyor. Ama ben hijyen açısından güvenemediğim için su ile yıkayıp, sonrada çukur yerleri aşağı gelecek şekilde süzgeçte bekletiyorum. Böylece içine su çekme miktarı minumum oluyor.

Mantarların sap kısımlarını koparın. Ama sakın saplarını atmayın. Tavanın bir kenarında közleyebilir. Yada mantar sote yapacağınız zaman onun içine doğrayabilirsiniz.


Tavada Kaşarlı Mantar Tarifi


Mantarların çukur kısmı üste gelecek şekilde tavaya yerleştirin. İçlerinede birer çay kaşığı kadar tereyağ koyun. Sonrada tavanın kapağını kapatın. Mantarlar suyunu salıp, çekene kadar o şekilde pişirin.

Mantarlar suyunu salıp, çektikten sonra küçük küçük doğradığınız yada rendelediğiniz kaşarları mantarların çukur kısmına doldurun. Sonrada üzerine baharat ve tuzunu ekleyin. Son olarak çok az zeytin yağını da gezdirin.

Sonrada tavanın kapağını yine kapatıp, mantarların içindeki kaşarlar eriyene kadar pişirin. 



Tavada Kaşarlı Mantar Tarifi


Sonrada sıcak olarak servis edin. Kaşarlı mantarı ana yemek yanında garnitür olarak kullanabileceğiniz gibi kahvaltı içinde çok güzel bir alternatif oluyor. Özellikle hafta sonu kahvaltıları için yapmanızı tavsiye ederim. Dumanı üstünde sıcak sıcak mantarları yerken ağzınızda sünen kaşar peynir keyfi bir başka oluyor. Bak şimdi ağzım sulandı. Acaba bu akşama bende tavada kaşarlı mantar yapsam mı ki? 🙈

0 comments: