23 Eylül 2017 Cumartesi

Mama Sandalyesi Minderi Dikimi

Selam millet!
Kızım beş ayını bir hafta geçti. Artık 6. aya girmesine sayılı günler kaldı. Malum. 6. ay demek ek gıda demek. Kızımın babası hemen bu ayda kızıma mama sandalyesi alarak ek gıdaya geçiş için hazırlık yapmış. İyide düşünmüş; lakin mama sandalyesinin minderi yok. Mindersiz sandalye almış. Taş gibi sert plastik üzerine onun narin poposunu oturtmaya gönlüm razı gelmedi. Ayrıca minder almak ise biraz müsriflik geldi. Çünkü minder fiyatları neredeyse mama sandalyesi ile aynı ücrette...


Eee o zaman geriye ne kalıyor? Dikiş dikmeyi seven, hobi sever anasından da hemen bir mama sandalyesi kılıfı dikmek kalıyor. Bildiğiniz üzere bu tarz işlerle uğraşmak benim işim. O sebepten bende hemen kollarımı sıvayıp, minder dikimine koyuldum.

Mama sandalyesi minderi nasıl dikilir?

Mama sandalyesi dikmek için elimizde yeterli miktarda kumaş. Minderin içine koymak iççin elyaf. Patron çıkarmak için gazete kağıdı. Ve tüm bu dikiş işlemlerini yapacak bir adet dikiş makinesi gerekli...


İlk olarak mama sandalyesinin patronunu gazeteler ile çıkarın. Sırt, oturma kısmı ve arka ayrı ayrı olsun. Sadece oturma kısmı ile birlikte yanları bir yaptım. Benim kumaşım az olduğu için yanları az yaptım. Siz biraz daha geniş yapıp tamamen yanları kaplayabilirsiniz. Patron çıkarırken kemeride göz önünde bulundurarak çıkarın. 

Mama sandalyesinin patronun çıkardıktan sonra kumaşı ikiye katlayıp, üzerine çıkardığınız patronu koyup bir sabun yardımı ile kumaşın üzerine çizin. Sonrada kesin...

Kesme işlemleri bittikten sonra kenarlarını makine ile dikin. Sadece içine elyaf koymak için bir kenar bırakın. Sonrada istediğiniz miktarda göz kararı kadar elyafı içine yerleştirin.

Arka kısmın içine elyafı doldurduktan sonra elyafın içinde kaymaması için ters U şeklinde bir dikiş dikin.


Sonrada arka ile altı uçlarından dikiş dikerek birleştirin. En son sırtın arkasını farklı renk süslü püslü bir kumaş yada benim gibi dantel dikerek dikin. Nede olsa kız çocuğu süsü püsü sever demi. 


Bu arka kısım göze hoş gözüktüğü gibi minderin mama sandalyesinden kaymasını da engelleyip, sabit kalmasını sağlayacak.

Umarım anlatımın anlaşılır şekilde olmuştur. Aslında bu tarz Diy projelerini kamera çekerek yapsam daha anlaşılır olur, biliyorum. Ancak kamera çekecek ne bir makinem nede çekenim olmadığı için şimdilik bu şekilde idare edin artık. Anlamadığınız yer olursa mesaj yada yorum yolu ile sorabilirsiniz...

Biz mama sandalyesini şimdilik yemek yerken Miray oyalansın diye kullanıyoruz. Çünkü normal zamanlarda oyun oynayan yada uyuyan çocuk biz ne zaman yemek yemeye oturduk. Hemen bas bas bağırıyor. Evet evet bağırıyor. Bizim kız ağlamayı kendine yediremediği için bağırıyorda.... ;)

2 yorum:

  1. Oo bence gayette olmus. Bende yedek kilif yaptirmistim sanayiye. :) Yaa sorma kizimda öyle. Bebekkende böyleydi bu. Sofrayi görnce uyanir bagirirdi hala öyle. Mama sandalyesinde otrmuyor ayakda dikiliyo sofraya cikmaya calisiyo. Ha düstü ha düscek derken en son kucaga geliyor uyanik 😁 off valla yoruldum stresten ha.

    İyi günlerde kullansın minik kus :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.

      Bence bu çocuklar annenin doğru düzgün yemek yiyememesine proglamlanmışlar. Halbuki anne yesin ki. Sende doya doya em demi ama ;)

      Sil