28 Eylül 2017 Perşembe

Fırında Sıcak Helva Tarifi

Balığın faydalarını artık bilmeyenimiz yok diye düşünüyorum. Haftada en az 1 defa balık yememiz gerektiğini ise uzmanlar bangır bangır bağırmakta. Benimde zaten sitede bir kaç tane balık tarifim var. İnşallah dahada ekleyeceğim. Çünkü henüz sitemde yayınlamadığım ama arşivimde bekleyen balık tarifleri var.

Menüde balık olunca yanına bir salata kafi geliyor. İçecek olarak ise bence en güzel şalgam yakışıyor. Peki ya yemeğin sonunda şöyle güzel bir tatlı ile o öğünü taçlandırmaya ne dersiniz? Tatlı olarak sütlü tatlı pek tercih edilmez. Nedenini yine herkesin bildiğini düşünüyorum. Bilmeyen sorabilir Şerbetli tatlı ise çok ağır kaçar. Peki ya ne tür bir tatlı gider diye soracak olursanız da Restoranlarda dahi tercih edilen fırında sıcak helva çok güzel gider. 


Fırında sıcak helva nasıl yapılır

Yapımı çok basit, lezzeti bomba, görüntüsü olay olan fırında sıcak helva tarifini bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü gerçekten de çok lezzetli bir tatlı. Hazır balık sezonuda açılmışken bence balık yaptığınız zaman hemen tatlı olarakta fırında sıcak helva yapın.


Fırında sıcak helva malzemeleri

  • 250 gram tahin helva
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Fırında sıcak helva nasıl yapılır

Fırında sıcak helva nasıl yapılır?

İlk olarak tahin helvasını küpler halinde doğrayıp, derin bir kaba alın. Daha sonrada helvanın üzerine sütü, oda sıcaklığında ki tereyağını, limon suyunu ve limon rendesini ekleyip blenderden geçirin.

Hazırladığınız helva karışımını karışımın miktarına göre 1 yada 2 adet toprak fırın kabına koyun. Yalnız kabın tamamını doldurmayın. Çünkü fırında pişerken şişiyor. O zaman kaptan fırınınıza taşabilir. O yüzden siz kabın yarısını çok az geçmiş şekilde koyun. 

Sonrada fırının ızgarasını açıp, üzeri kızarana kadar fırında bekletin. Sonrada sıcak sıcak servis edin.

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun der ve ben kaçarım. 🙋

4 yorum: