16 Mart 2017 Perşembe

Sütlü Mısır Unu Helvası Tarifi

Hamileliğim sürecinde tatlı bir şeyler yemeyi -ara arada olsa- canım çok istedi. Tabi tatlı dediysem öyle uzun boylu baklavalar açmaktan ziyade daha hafif sütlü tatlılar yada hemen 5 dakikada hazırlanan helva çeşitleri yaptım.

Helva konusunda ne kadar geliştiğimi beni uzun süredir takip edenler bilir. Özellikle irmik helvasının elmalısından, havuçlusuna kadar bir sürü çeşidini yaptım. Bu postun en altına diğer helva tariflerimi de bırakacağım. İsteyen gidip, bir göz atabilir.

Sütlü mısır unu helvası nasıl yapılır?

Bu seferki helva tarifim çok farklı bir ana malzeme olan mısır unundan yapılmış bir helva. Mısır unu girdiği tariflere nasıl  lezzet kattığını özellikle Karadenizli arkadaşlar bilir. İnanın sütlü mısır unu helvası da en az diğer helvalar kadar lezzetli bir tarif. Üstelik klasik helva yemekten bıkmış yada damak tadı farklı lezzetler arayan kişiler için çok güzel bir tercih. Ben bu tarifi ilk kez yapmama rağmen, bayıldım. Bundan sonra ara ara bu tarifi mutfağımda yapıp, misafirlerime ve komşularıma da ikram etmeyi düşünüyorum. Bakalım onlar tadınca; sütlü mısır unu helvası hakkında ne düşünecekler?

Sütlü mısır unu helvası malzemeleri

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez


Sütlü mısır unu helvası nasıl yapılır?

İlk olarak yayvan bir helva tenceresine tere yağını koyup, eritin.  Daha sonra ise mısır ununu ilave edip, sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun. Bu kavurma işlemini 5- 10 dakika arası kavursanız kafi. Diğer irmik helvaları gibi uzun süreli kavurmanıza gerek yok. Unun kokusu çıksın yeter.

Sütlü Mısır Unu Helvası Tarifi


Diğer taraftan ise bir kase içinde süt, su, pekmez ve şekeri iyice karıştırıp, şekeri eritin. (Şerbet kaynatılmıyor). Kavrulmuş mısır ununa dikkatlice şerbeti ilave edin. Karıştırarak yavaş yavaş... Şerbeti çeken mısır unu bir macun kıvamına geldiğinde tencerenin üzerine bir kağıt havlu örtüp demlenmeye bırakın.Yarım saat sonra istediğiniz şekli vererek servis yapabilirsiniz. 

Sunum ve süsleme yine sizin damak tadınız ve göz zevkinize kalmış. Ben bu sefer mısır unu helvalarıma yuvarlak şekiller verip, üzerine çikolata sosu sıktım. Siz isterseniz. Dondurma, antep fıstığı veyahut çam fıstığı ile de süsleyip, servis yapabilirsiniz...

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun.







10 yorum:

  1. ne kadar güzel gözüküyorlar :)ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) güzel ve kültürlü...

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor ellerinize emeğinize sağlık sevgililer severim değişik lezzetleri 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bu lezzet tam size göre :) Bence sizde bir deneyin...

      Sil
  3. Yumuşacık çok güzel ve lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Ben helvanın her türlüsüne bayılırım. Bizim eve hiç mısır unu girmiyor. Ama almak lazım çünkü gerçekten her şeye lezzet katıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Evet gerçekten de lezzet katıyor. Özellikle helvası bir harika. Denemen lazım.

      Sil
  5. İnstagram hesabınızda da görmüştüm, gerçekten çok merak ettim tarifi okuyunca. Kesinlikle yapacağım, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bence zaman kaybetmeden yap :)

      Sil