8 Şubat 2017 Çarşamba

Tokideki Sesin 7 Aylık Hamilelik Günlüğü

Merhabalar sevgili okurlar. Şuan karşınızda 30 haftalık bir hamile var. Saatler günleri, günler haftaları, haftalar ise ayları kovalarken bizim sürpriz yumurtamıza kavuşmamıza çok az zaman kaldı. Normal standartlara göre 10 hafta sonra; Allah'ın izni ile kucağıma alabileceğim, inşallah... Allah bu yolda olan tüm hamile kadınların yardımcısı olsun. (amin)

Haftalık gebelik bilgilerine göre; bu haftada bizim sürpriz yumurta vücudunda ki tüyleri döküp, kendi vücut ısısını artık ayarlayabiliyormuş. Hııı birde görme yeteneği azda olsa varmış. Artık insanı özelliklerini iyice almaya başladı... Hadi hayırlısı...

Bendeki durumlar ise psikolojim iyice laçkalaştı. Aniden küçük bir olayı abartıp, saatlerce ağlarken; yine küçük bir olay yada sözden etkilenip, kahkahalarla gülüyorum. Sanırım hamile olmasam bu durumum delirdiğime işaret olurdu. :)

Gebelik ile ilgili rütun kontrollere her gittiğimde; doktor 'erken doğum' diyecek diye ödüm kopuyor. Çünkü çocuğu sanki kasıklarımda taşıyormuşum ve rahimde iyice açılmış hissine çok kapılıyorum. Çok şükür ki şimdilik bir problem yok.

Kilo alma durumum ise en son tartıldığımda 74 kilo oldum. Üstelik aldığım bu kiloyu sadece göbeğimde değil. Kollarım, bacaklarım ve ayaklarımda da gözle görülür şekilde var. Gerçi o şişkinlik kilodan değil; ödemdenmiş. Ama yinede sumo güreşçileri gibi ortada dolaşmama sebep oluyor. Son haftalarda yüzümünde iyice şiştiğini hissettim. Yanaklarım kocaman büyüdü. Hatta öyle bir büyüdü ki. Kocaman olan gözlerim dahi küçülmüş gibi kayboldu. Geçenlerde eşim bana: ''Senin gözlerin mi küçüldü?'' diye sordu. Bende: ''Yok gözlerim küçülmedi, ama yanaklarım iyice şiştiği için gözlerim yanaklarımdan kayboldu'' dedim.


Uyku, uyku, uykuuuuuu! Ben uykuyu çok seven bir insanım o yüzden ne kadar etkilendiğimi varın siz düşünün. Gece uykularım resmen bir kevgir gibi delik deşik oldu. Uzmanlar, uykuda problem çeken hamileler için karın destekleyici yastık kullanın diyorlar. Tamam kullanalım, kullanmasına da gece boyunca 48762128 kere döndüğüm için o yastık her sabah yerde intihar etmiş şekilde buluyorum. Güya akşam yatarken karnıma destek için yastık koyup, yatıyorum. Sabah bir kalkıyorum ki yastık yerde.... Eee bu durum ne olacak peki? Oradaki yastık içinde bir bekçi tutmak lazım. Yastığın her düştüğünde alıp, tekrar yerine koyması için...

Bebek için örgü dışında hiçbir şekilde alış-veriş yapmadık. Daha beşiği dahi hazır değil.... Nedeni ise halen cinsiyet konusunda bizi muammada bıraktığı için. Ancak geçen pazar günü yeni doğan bir bebeğe hediye almak için gittiğim bebek mağazasında dayanamayıp, bebeğime bir kundan ve birde nazar boncuklu takım aldım. Bu nazar boncuklu takımımızda bebeğimin ilk kıyafeti olarak tarihe geçsin. Allah üzerinde görmeyi de nasip etsin (amin)

Tokideki Sesin 7 Aylık Hamilelik Günlüğü

7 Aylık hamile olan tokideki sesin durumu şimdilik bu şekilde uykusuz, yorgun ve endişeli şekilde gidiyor... bakalım ilerleyen haftalarda neler olacak yaşayıp, göreceğiz. Hııı bu arada varsa bir hayır duanız alırım. Çünkü şuaralar gerçekten de çok ihtiyacım var...

14 yorum:

  1. şuan bildiğim tüm duaları ettim senin için Rabbim yardımcın olsun hayırlısıyla kucağına al insallah ta bu donem bitsin geçsin son zamanlar kg dan dolayı sıkıntılı oluyor ama yolun sonu parlak nasılsa diyerek katlanılıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım. Amin inşallah...
      Öpüyorum. :)

      Sil
  2. İnşallah hayırlısıyla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.Okurken gülümseme yerleşti yüzüme.Ponçik bir hamilenin yazılarını okumak harika hissetdiriyor.Allah bebeğinizle size güzel günler nasip etsin,sağlıklı ve mutlu bir bebek olur inşallah. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım. Allah razı olsun. Ponçik hamile kulağa güzel geliyor. Tuttum bu sözü ;)
      Öpüyorum...

      Sil
  3. Rabbim sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin inş.

    YanıtlaSil
  4. Allah tamamına erdirsin inşaşallah :)

    YanıtlaSil
  5. Rabbım sağlıkla huzurla Kavuştursun sizleri Rabbım yardımcınız olsun inşallah Sevgiler ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Amin inşallah... Sevgiler benden sana gelsin sessiz oldum :)

      Sil
  6. Bebekle sağ salim eve dönmenizi diliyorum canım. Allah yardımcın olsun :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. İnşallah Allah'ın izni ile öyle olacak. Ve ben buradan sizlere o müjdeli haberi yazacağım.

      Sil
  7. Cicileri hayırlı olsun bebişin.. Kilolar da dert değil. Gider zaten. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Amin inşallah. Bu arada çok teşekkür ederiz. Güzel dilekleriniz için...

      Sil