4 Şubat 2017 Cumartesi

En Kolay Örgü Köpekli Patik Modeli

Merhabalar sevgili okurlar, bugün minik bebekler için değilde evin neşesi olan afacan çocuklar için patik modeli yapılışını paylaşacağım. Üstelik bu model onların sevdiği hayvan ve çizgi film karakteri şeklinde yapmanızda mümkün.

Sakin... Sakın korkmayın. Bu patikleri örgüye yeni başlamış, haraşo dan başka model bilmeyenler dahi çok kolaylıkla yapar. O kadar basit bir model ki siz dahi bu modeli görünce hemen örmek isteyeceksiniz.

En Kolay Örgü Köpekli Patik Modeli

Daha önceden ayakkabı şeklinde olan patik modelinin yapılışını paylaşmıştım. Şimdi de köpekli patik modelini paylaşmaya hazırım. Peki siz örmeye hazır mısınız?

Şişle Örülen Köpekli Patik Nasıl Örülür?

Bu patikleri örmek için orta kalınlıkta istenilen renkte, iki renk patik ipi ve ve 3,5 numara şiş ve oynar gözler gerekli.

Şişle Örülen Köpekli Patik Nasıl Örülür?

  • Efe 8 yaşında onun için 30 ilmek; Emir ise 10 yaşında onun içinde 40 ilmek şişe ilmek attım.
  • Daha sonrada dikdörtgen şeklinde bir örgü ördüm. Yukarıdaki fotoğraf karesindeki 1 de gözüküyor. Uzunluğunun ölçülerini öreceğiniz çocuğun ayak uzunluğuna göre ayarlayın. Çünkü kimi çocuğun ayağı büyükken; kimi çocuğun ayağı da küçük oluyor. O yüzden siz arada çocuğunuzun ayağına ölçerek örün. Yada giydiği başka bir patik varsa ona göre ayarlayın. Ben  hatırladığım kadar Efenin patiğine 40 haraşo, Emir'in patiğine ise 42 haraşo yaptım.
  • Şimdi sıra istediğiniz uzunlukta ördükten sonra örgüyü bitirin. Sonrada bitirdiğiniz yerden önce teğler gibi dikip. Sonrada sıktırarak büz-dürün. Bu patiğin-izin ucu olacak. Yani Köpeğin ağzı. Yukarıdaki fotoğrafın 2 numaralı karesinde gözüktüğü gibi en son uç kısmını da dikip bitirin.
  • Şimdi sıra patiğinizi süslemede. Süsleme işini çocuğunuzun istekleri ve sizin hayal gücüne göre değiştirebilirsiniz. Ben köpek figürlü yaptım ikisini de... Köpeğin kulakları ve ağzı için örgüler ördüm. Gözleri hazır oynar gözlerden kullandım. İsterseniz gözleri de örebilirsiniz. Köpeğimin bir gözünü de farklı renkte yaptım ki Daha sevimli olsun diye...
En Kolay Örgü Köpekli Patik Modeli
  • En son olarak kulakları ve ağzını dikip, Gözlerini silikon tabancası ile yapıştırdım. Sonrada kuzularım ayaklarına giyip, evin içinde sevinerek gezdiler. Her adım atışlarında gözlerin oynamasına ise bayıldılar. :)
Bu patikten daha büyük şekilde örüp kendinize ve eşinize de yapabilirsiniz. Hatta yakın arkadaşlarınıza hediye edebilirsiniz. Çünkü gerçekten de çok sevimli bir hediye seçeneği...

Şimdi düşündüm de yaklaşan sevgililer günü için eşinizin ayağına bir çift bu patiklerden yapmaya ne dersiniz. Çok orijinal ve düşünülmüş bir hediye olmaz mı? Bence kesin olur... ;)


6 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.iyi günlerde kullansınlar.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Amin inşallah :)

      Sil
  2. Hala şiş ile öremediğim için üzülüyorum çok başarılı olmuşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım. Bence sende yapabilirsin. Denemeden karar verme...

      Sil
  3. Çok ciciler.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil