27 Şubat 2017 Pazartesi

Ev Yapımı Supangle Tarifi

Merhabalar sevgili okurlar!...

Haftaya tatlı başlamak adına; bugün sizlere basit mi basit. Lezzetli mi lezzetli supangle tarifini paylaşacağım. Eminim ki bir çoğunuz tatlıya 'hayır' diyemez. Hele ki bu tatlı birde sütlü tatlı ise balıklama atlarsınız.

Peki lezzetli bir tatlı olan supangleyi pasta hanelerde yemek yerine evde yapmaya ne dersiniz? Yok yok sakın bana: ''Tatlı yapmaya zamanım yok'' demeyin. Çünkü bu supangle öyle fazla zaman almayan bir tatlı. 

Ev Yapımı Supangle Tarifi



Evet yukarıdaki gözlerinizin fal taşı gibi açılmasına sebep olan supanglelerden hadi buyrun hep birlikte yapalım. Sonrada akşam yemeğinden sonra ailecek yersiniz. Ne dersiniz güzel olmaz mı? 😉



Supangle Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • yarım su bardağı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 50 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tere yağ


Ev Yapımı Supangle Tarifi

Supangle Nasıl Yapılır?

Supanglenizin topaklanmaması için ilk olarak bir tencereye 1 su bardağı süt koyun. Daha sonrada sütün üstüne kakao, nişasta,un ve şekeri ilave edip. Bir çırpma teli ile topak kalmayana kadar çırpın.

Sonrada diğer kalan sütü de karışımın üzerine ekleyip, İyice karıştırdıktan sonra ocağın altını açın. Supangleniz muhallebiden biraz cıvık bir kıvama gelene kadar devamlı karıştırarak pişirin. Kıvamı istediğiniz gibi olan supangle karışımına bitter çikolataları ilave edin. Çikolatalara supangle karışımın içinde eriye kadar hızlıca karıştırıp ocağın altını kapatın.

Ocağın altını kapattıktan sonrada tereyağını da ekleyip, son kez yine bir iki karıştırarak tereyağının sıcak supanglenin içinde erimesini sağlayın.

Sonrada supangle kaplarınıza eşit miktarda paylaştırın. Ocakta ilk sıcaklığı geçene kadar bekletin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyin. Zaten 2-3 saatte soğuyor. Servis ederken de arzu ettiğiniz şekilde süsleyip, servis edin. 

Yapacak olanlara önce kolay gelsin. Daha sonrada afiyetler olsun efendim....


0 comments: