18 Şubat 2017 Cumartesi

Bebek Yuvası (babynest) Dikimi

Merhabalar sevgili bloggerler pinterest, instragramlarda sık sık gördüğüm ve 'yeni bebeğim için bundan bir tane yapmalıyım' dediğim baby nest yani Türkçe anlamı ile bebek yuvasından bir tanede ben diktim. 😆

Bebek Yuvası (babynest) Dikimi

Görüntüsü sakın sizi yanıltmasın. Yapımı gerçekten de çok basit. Benim gibi çat-pat dikiş bilen biri bile dike bildiyse. Sizler kesin dikersiniz... Ben dikişini, dikiş makinesi ile yaptım. Sizlerin evinde dikiş makinesi yoksa elle de dikebilirsiniz.

Baby Nest (Bebek Yuvası) Nasıl Dikilir?

Malzemeler:
  • 120 cm ye 95 cm boyutlarında çift renkli iki tane kumaş
  • Elyaf, yün veyahut pamuk
  • Büzmek için kurdele
  • Kenarları için güpür


Dikimi:

İlk olarak 120 cm ye 95 cm çift renk olan iki kumaşı yüz yüze bakacak şekilde koyun. Daha sonrada aşağıdaki yazılı olan ölçülerde kesin. Ben kalıp kullanmadan kumaşın üzerinden metre ile ölçerek kesim yaptım. Siz dilerseniz önce kalıbını çıkarıp, daha sonra o kalıp ölçüsünde kesim yapabilirsiniz.

Bebek Yuvası (babynest) Dikimi

Kesimini yaptıktan sonra önce dış kenarlarını dikiyoruz. Daha sonrada kurdele yada kordon geçirip büzdürebilmek için birkaç santim içeriden bir kez daha dikiyoruz. Ayrıca kenarlarına süs için dantel yada hazır güpürlerden de dikerseniz. Bebek yuvanız daha şirin ve şık olur.

Bebek Yuvası (babynest) Dikimi

Sonrada yukarıdaki fotoğrafta kırmızı okla gösterilmiş yerleri dikiyoruz. Alt kısımlarını sakın dikmeyim. Oradan içine dolduracağınız malzemeyi (elyaf, yün ve pamuk vb.) dolduracaksınız.

Bebek Yuvası (babynest) Dikimi

Dikim işlemini bitirdikten sonra yüzünü çevirin. Daha sonrada kenarlardan bir iki santim içeriden dikip, oluşturduğunuz kanaldan kurdeleyi geçirin. En son doldurma işlemini de yapıp. Uç kısımlarını dikin. Sonrada iki kenarda olan kurdeleyi çekerek büzdürün....

Bebek Yuvası (babynest) Dikimi

Bir yerden bir yere taşıması daha kolay olsun diye iki kenarlarına da kulp geçirdik. Böylece bir yerden bir yere de rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

Kalan kumaş ile de içine mini bir yastık diktim. Yastığın ucuna bebek yuvasının kenarına geçirdiğim güpürden kalmadığı için dantel geçirdim.

Bebek Yuvası (babynest) Dikimi

Şimdi bebek yuvası ne işe yarar ki? diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Bunu bebeğinizin ilk aylarında kullanabileceğiniz minik bir yatak. Bu yatak sayesinde gönül rahatlığı ile bebeğinizi yanınızda yatırabilir. Yada bir misafirliğe giderken bebeğinizin yatağını da yanınızda götürüp, onun başka yerde yatağını aradığı için huysuzlanmasına izin vermemiş olursunuz.
Babynest yani bebek yuvasını hatta arabada, koltukta dahi bebeğinizin rahat şekilde uyumasını sağlarsınız. Bebek yuvası sayesinde düşme, çarpma tehlikesi olmadan bebeğiniz mışıl mışıl uyur.

Ben baby nestimi hiç bir masraf etmeden tamamen evdeki malzemeler ile diktim. Yani benim baby nestim bir DIY çalışması oldu. 😊

Umarım anlatımım sayesinde sizlerde kendi bebeğinize yada bir tanıdığınızın bebeğine dikebilirsiniz. Takıldığınız yerler olursa bana sorun. Sorularınızı en kısa sürede cevaplarım...

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin!...


2 yorum:

  1. harika olmuş, bebeim olsa kesin yapardım hemen :) elinize sağlık

    YanıtlaSil