6 Ağustos 2012 Pazartesi

KABUS BİR JAPON FİLMİ

En son yazdığım, tokideki sesden özet postunun sonunda da yazdığım gibi eşimi zorla kaldırdım:) veee filmimizi izledik Bu sefer ki film bir japon korku ve gerilim filmi idi:) filmin ismi kabus, beğendim mi? derseniz yok bu sefer pek beğenmedim. 

Ben normalde de japon filmler inideki dönüşlü filmler varya genellikle herkes çok beğenir, işte ben o filmleride pek beğenmem. Ama o çok beğenenlerin içinde de eşim ilk sırada yer alır  :)) tam bir jackie chan hayranıdır onun tüm filmlerini soluksuz izler:)) Yani o derece bir fanatiktir.

O sebepten bende onun istediği gibi japon filmi ama benim izlemem açısından bu sefer japonların korku filmini açtım. Biz ailecek ilk defa japonların korku filmini izledik ama eşimin tabiri ile yazıyorum 'bu japonlar korku filmi filan yapmasınlar en iyi dövüş filmlerine devam etsinler' o öyle dedi ona göre korku filmi pek başarılı olmamış. Bende eşime katılıyorum ama sadece filmin başarılı olmamasına yoksa bana göre dövüş filmleride başarılı değil.:))

Her neyse ben sözü uzatmadan filmin konusu hakkında ufak bir bilgi vereyim belki merak edip izlemek isteyen olur. Filmin Konusu: “Rahat batıyor bana bu hayatta” diyerek intihar yolunu seçmiş insanların, eylemi gerçekleştirmek için duygusal destek alma amaçlı, internetten buldukları “0” adlı kişiyi cep telefonları ile arayıp, intihar yerine cinayete kurban gitmeleri oluşturuyor. İlk cinayetin ardından olay mahalline gelen polisler, olayın intihar olduğunu kabul etseler de içlerinden yalnız biri, göreve yeni atanan ve daha önce cinayet bürosunda hiç çalışmamış kadın dedektif, bazı delilleri ve cep telefonundaki numarayı göz önüne alarak olayın cinayet olabileceğinden şüpheleniyor. İşte bu esnada insanların rüyalarına/bilinçaltına girerek, onlara bir anlamda yardım etmeye çalışan, yalnız bu iş esnasında müthiş acılar çektiğine şahit olduğumuz Ryuhei Matsuda’nın canlandırdığı “nightmare detective” karakterimiz de öyküye ortak oluyor
 
Şimdi de filminden bir iki kare resim göstermek istiyorum.


Bu kişi o '0' kodlu seri katil olan sapık, Şuan telefonda intihar etmek isteyen kişiyi öldürmek için onun rüyasına girmiş onu öldürmeye hazırlanıyor.

 '0' ın son anları hastanede en sonda bu şekilde ölüyor. Çünkü dedektif kadının rüyasına giriyor ama orda bilinç okuyan nightmare detective sayesinde katili alt edip yeniyorlar. Filmin sonu mutlu son, dedektifle bilinç okuyan adam arasında bir aşk başlıyor:)) en çok bu sahneye bayıldım.

Hepinize öpücükler.

8 yorum:

  1. Japon filmlerini pek sevmem, Kurosava dışında iyi film bulmak zor. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle pek güzel olmuyorlar, sevgiler benden size

      Sil
  2. eşine katılıyorum canım,japon korku filmlerini ben de sevmiyorum. Gerçi japon filmlerini de pek sevmem ya...

    YanıtlaSil
  3. Severim ben ama kılıçlı savaşlıları..Kahraman filmini unutamıyorum mesela görsel bir şölendi!..kabus türü filmlere gelince asla asla asla izleyemem..ürperiyorum ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) canım ben normLDE ÖYLE KORKU FİLMLERİNİ SEVERİM AMA BU FİLM PEK AKICI DEĞİLDİ

      Sil
  4. KAN GÖVDEYİ GÖTÜRDÜMÜ..
    HER FİLİMDE ÖLEN ÖLENE.
    BENDE KATILIYORUM KIZLAR...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neye katılıyorsun? sendemi korku filmlerini sevmiyorsun yoksa japon filmlerinimi sevmiyorsun?

      Sil