29 Ağustos 2017 Salı

Miray Su 4 Aylık

Bal kızım 4. ayına bu ayın 17 sinde girdi. Artık bebeklik döneminden yavaş yavaş çocukluk dönemine doğru adım atmaya başladı. Yatarken sürekli kafasını kaldıran kızımın ellerinden tutup kaldırdığımızda kendini zorlayarak kalkıp, ayağını yere bir müddet basıp, ayakta durabiliyor. Sonra tabi bacakları yorulduğu için hemen basmayı bırakıyor.

4 Aylıkta 2 tane aşısı vardı. Onu yaptırmaya giderken hemen bir calpol içirdim ki. Aşı olduktan sonra ateş yapmasın diye. (Çok şükür ki yapmadı da...) Kızım bu aşı olayını da diğer aşıları gibi öyle abartılı bir ağlama şeklinde değilde. Acıdığını ifade etmek için kısa bir ağlama sonrasında benim yanağıma sarılıp, göz yaşlarını silerek salya sümük yanağımı emmeye koyuldu... :)

Boyu 65 cm; kilosu ise 6.300 grammış. Kilo alımı yine çok fazla değil. Ancak geçen aya göre 300 gram daha fazla. Yani toplamda 600 gram almış. Buda çok normalmiş. Çünkü artık kızım iyice hareketlendiği için kilo alımları bun aylarda az olurmuş.

4 aylık bebek günlüğü

Bundan sonraki kızımın ve bizim fotoğraflarımızda yüzümüzde bir efekt, kalp ve yazı olmadan bloğumda yer alacak. Babamızdan izini kaptık. ;) Tabi bir maşallahınızı alırız artık.

4 aylık bebek günlüğü yazım için yine diğer aylarda olduğu gibi hemen bir konsept belirleyip, fotoğraf çekimi yaptım. Gökyüzündeki yıldızda sallanan bir adet Miray Su :)

3 aylıkken ellerini ağzına alıp, emen kızım bu ayda elini emmeye devam ediyor. Hatta bazen elini ağzıma öyle bir sokuyor. Ve hemen ardında midesi bulanıp, öğcümeye başlıyor.

Kusması bu ay iyice azaldı. Hatta neredeyse yok denecek kadar azaldı. Ama bu seferde ağzında salya akıtmaya başladı. Hayır, hayır diş çıkarmıyor. Ama 4 aylık bebek gelişimlerini okuyup, öğrendiğime göre diş çıkarma faaliyetine bu aylarda salya akıtarak ve eline aldığı her şeyi ağzına götürerek belli edermiş. O değilde bu şekilde devam ederse bizim kusmuklu prenses, olacak salyalı prenses!...

Geçen pazar günü gittiğimiz piknikte babaannesi kucağına alınca içli içli ağladı. Hatta gözlerinden dahi yaş gelerek ağladı. Hemen ben kucağıma aldım. Ama ağlamayı kesmedi. Halen devam etti. Sonra onun yanağını yanağıma dayayıp, dandini dandini destana ninnisini söyleyince hemen güldü. Zaten akşamları uyuyamadığı zaman ayağımda onu sallarken bu ninniyi söylüyorum. Ninniyi duyunca gözlerini kocaman açıp, kıkırdayarak gülüyor. Babası da bana gülüp: ''Senin ninni kızıma komik geliyor'' diyor. Hemen kendi başka bir ninni söylüyor. Güya onun ninnisini sevecekmiş. Ama kızım o ninnide de güldü. Anlaşılan bu kız ninnileri komik buluyor. Halbuki oğullarım ninni duyunca hemen ağlamayı ve gülmeyi kesip, öylece beni dinlemeye koyulur. Sonrada bir müddet sonra göz kapakları kapanmaya başlardı. Bu kız abilerinden farklı olduğunu ninnileri komik bulmaya başlayarak bir kez daha gösterdi.

Şimdi yazdıklarıma baktım da yine doldurmuşum. Yazdıkça yazasım geliyor. Yazdıkça aklıma başka şeyler geliyor. ve 'Bu önemli. Bunu yazayım' diyorum. Onu yazarken başka bir şey geliyor. 'Bunu da yazayım' derken ben sayfalarca yazı yazacağım bu şekilde gidersem. En iyisi mi yazmayı burada keseyim. 🙈🙊


4 yorum:

  1. Oy oyy yesinler bu pamuguuu masallah masallahh :) bizim babamiz ne beni nede kuzucugu koydurmuyor koydurmazda 😁

    Cok tatli olmus kilosu da iyi gercekten. Daha nice aylar ve yillars insallahh 💕

    Birde seni mimledimm bak bi tek seni mimledim bu iste mesele bu mimini yapmak istersen seve seve okurum 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz seneler sonra ikna edebildik babamızı :) Belki sizinki de seneler sonra ikna olur. :)
      Canım bu aralar ÇOK YOĞUN OLDUĞUM İÇİN mimini cevaplamam imkansız ama inan ilk fırsatta cevaplamaya çalışacağım. SEVGİLER...

      Sil
  2. Maşallah Miray Su.. Sağlıkla büyüsün..

    YanıtlaSil