Okullar hazır yaz tatilindeyken bu kurabiyelerden yapın; çocuklar sabah kahvaltısında yada öğlen arası atıştırmalık olarak yanında bir bardak süt eşliğinde çok güzel yiyorlar. Üstelik bu tarz kurabiyelerin lezzetli olup, olmadığını anlamak için çocukların lezzeti denemesi gerekiyor. Onlar sırf çok emek harcanarak yapılmış, olmamış diyerek haksızlık etmeyeyim. Demez. Olmamışsa direk yüzüne ''Olmamış...'' Der. Ama olmuşsa da ağzında kurabiye parçacıkları savrularak; ''Immm çok güzel olmuş!'' Der. Bizimde evin gurmesi olan Efe den bu kurabiye geçti. Üstelik bir kez değil. Birkaç kez yapılıp, beğenildiği için gönül rahatlığı ile arşivimde bekleyen tırtıl kurabiye tarifini bugün sizlerle paylaşmak istiyorum...
Tırtıl kurabiye gördüğünüz üzere sahip olduğu şekilden dolayı tırtıl adını almış. Bu şekli küçük bir aparat sayesinde çok kolay şekilde elde edebiliyorsunuz. Aşağıdaki resim kolejinde de gördüğünüz üzere küçük huni şeklinde olan bu aparatı, züccaciye, mutfak ıvır zıvırı satan market reyonunda, milyoncularda yada pazardan bulabilirsiniz. Ben yaklaşık 4 sene önce bir pazardan 1,5 TL ye almıştım. Şimdi de olsa olsa 3 TL olmuştur diye tahmin ediyorum.
Tırtıl kurabiye gördüğünüz üzere sahip olduğu şekilden dolayı tırtıl adını almış. Bu şekli küçük bir aparat sayesinde çok kolay şekilde elde edebiliyorsunuz. Aşağıdaki resim kolejinde de gördüğünüz üzere küçük huni şeklinde olan bu aparatı, züccaciye, mutfak ıvır zıvırı satan market reyonunda, milyoncularda yada pazardan bulabilirsiniz. Ben yaklaşık 4 sene önce bir pazardan 1,5 TL ye almıştım. Şimdi de olsa olsa 3 TL olmuştur diye tahmin ediyorum.
Tırıl kurabiye malzemeleri
- Yarım Paket oda sıcaklığında margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Tırtıl kurabiye nasıl yapılır?
İlk olarak oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını yoğurma kabına alın. Daha sonrada şeker, sıvı yağ, yumurtayı ekleyip, iyice karıştırın. Sonra nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip, azar azar un ekleyerek yoğurun. Kulak memesi diye tabir edilen yumuşaklığa gelince yoğurmayı bırakın. Yani yumuşak bir hamur olacak. Ama ele yapışmayan yumuşaklıkta bir hamur olacak.
Sonrada yoğurduğunuz hamurdan bir parça alıp tırtıl kalıbına koyun. Sonrada yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi parmağınız ile bastırarak, kalıptan istediğiniz uzunlukta tırtıllar oluşturun.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tırtılları sıktıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecelik ısıdaki bir fırında kenarları hafif pembeleşene kadar pişirin. Sonrada soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyelerin üzerine en son süzgeç ile pudra şekeri serpiştirin.
Sonrada bir fincan kahvenizin yanında eşlik edebilecek lezzet ve görüntüde harika tırtıl kurabiyeleriniz olmuş olur. Tabi çocuklardan size kalırsa. 🙈
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun!
Çocuklarım çok sever bu kurabiyeleri. Epeydir yapmamiştım. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilteşekkürler :)
Sil