20 Haziran 2017 Salı

Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi

Tatlı ile arası çok iyi olan bir aile olduğumuzu artık söyleme gerek yok, öğrendiniz...
Tatlı olarak şerbetli, sütlü fark etmez her tür tatlıyı çok severiz. Ama özellikle yapımı kolay. lezzeti olay olan tatlıları yapmaya bayılırım. Birde fazla zaman ve emek harcamadan yaptığım tatlı bol bol iltifatlar alıyorsa, değmeyin keyfime...

O sebepten sizlere bugün; benim özellikle kolay tatlı yapmak istediğim zamanlarda başvurduğum bir tatlı çeşidi olan damla sakızlı muhallebi tarifini vermek istiyorum... Geçmişi daha Osmanlı tarihine dayanan bu muhallebiyi özellikle Alaçatıda yemek gerekiyormuş. 
Damla sakızı aroması tatlıyı yediğiniz her kaşıkta hissedeceğiniz için, 'damla sakızı seven herkes denemeli' diye düşünüyorum...

Damla sakızlı muhallebi malzemeleri

  • 4 su bardağı süt
  • 3,5 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağından 3 karış eksik şeker (siz şeker oranın damak tadınıza göre azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz)
  • 2 adet damla sakızı (ben damla sakız aromalı bir tane falım sakız ile de yapıyorum.)
  • 1 paket vanilya

Damla sakızlı muhallebi nasıl yapılır?

Muhallebinizde un kokusu olmasını istemiyorsanız. İlk olarak bir tencereye unu koyup, devamlı karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun. Bakın bu püf noktalarından biri unun kokusu çıkana kadar kavrulacak.  Unun rengi tıp ki un helvası gibi dönmeye başlamayacak. O zaman muhallebinizin rengi sarı olur. Buda orijinal damla sakızlı muhallebisi görüntüsünde olmaz. O sebepten unun kokusu çıkmaya başlayınca hemen sütü unun üzerine döküp, çırpma teli ile sürekli karıştırın. Sonrada şekeri ilave edip, karıştırarak damla sakızlı muhallebinin kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladığı zaman. damla sakız, margarin ve vanilyayı da ekleyip, bir 5 dakika kadar daha kaynatıp, ocağın altını kapatın. Sonrada bir mikser yardımı ile sürekli aynı yönde bir 5 dakika kadar çırpın. Buda bir başka püf noktası sakızlı muhallebinin sakız gibi olması için sürekli aynı yönde çırpmalısınız. Böylece damla sakızlı muhallebi kıvam olarakta sakız gibi akışkan olacak. Lezzeti zaten yukarıda da yazdığım için olay, o garanti...

Damla sakızlı muhallebi nasıl yapılır?

Sunum yine sizlere kalmış. Damla sakızlı muhallebiyi benim gibi yazın yapıyorsanız; çilek kiraz gibi yaz meyveleri ile süsleyin. Ki zaten bu tatlıda özellikle yazın serin serin çok güzel giden bir tatlı. Ama yok ben kış vakti senin bu yayınını gördüm ve canım çok fena damla sakızlı muhallebi çekti' derseniz de antep fıstığı, damla çikolata, tarçın yada pasta süsü şekerler il ede süsleyebilirsiniz.

2 yorum: