1 Temmuz 2016 Cuma

Haşhaşlı İrmik Helvası Tarifi

Selamun Aleykum sevgili okurlar; 
Kadir gecemiz mübarek olsun. Allah bu mübarek günün yüzü suyu hürmetine tüm hata ve günahlarımızı bağışlayıp, tekrar aynı hataya düşmekten bizleri korusun. Müminin mümine ettiği dua kabul olurmuş. Dualarınıza talibim. Aynı şekilde benim dualarımda da tüm Müslüman kardeşlerime yer vereceğim.


Haşhaşlı İrmik Helvası Tarifi


Kandil günlerinde eşe-dosta, komşulara kandil simitleri yapıp dağıtmak en güzel adetlerimizdendir. Kandil simidi  yapmak zor gelenlere ise kandil helvaları yapıp, dağıtmasını öneririm. Damakları farklı tat arayanlar için, klasik helva tarifleri dışında farklı bir helva tarifim var. Bu helvayı yediğiniz zaman ağzınıza gelen haşhaşın çıtırtısı ve helva lezzeti ile birlikte birleşimi, ağzınıza tarifi imkansız bir lezzet bırakıyor. Ve o lezzeti aldıktan hemen sonra ikinci parçayı, hatta üçüncü parçayı yemek için can atacaksınız. İsterseniz haşhaşlı irmik helvası tarifimi daha fazla övmeden hemen tarifi vereyim de; sizlerde yapıp, tadına bakın...


Haşhaşlı İrmik Helvası Malzemeleri

  • 3 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardak mavi haşhaş
  • 1 paket sana yağ


Haşhaşlı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Margarini bir tavaya koyup, eritin. Daha sonrada irmiği ekleyin. İrmiğin rengi dönene kadar karıştırarak kavurun. Sonrada haşhaşı ekleyip, bir 5 dakika kadar daha kavurun.
Sonra sırası ile önce şeker, sonra süt ve suyu ekleyip, suyunu çekene kadar pilav pişirir gibi pişirin.


Haşhaşlı İrmik Helvası Tarifi


Suyunu çektikten sonra iyice karıştırın. Sonrada demlemeye bırakın. Çok soğumadan ılıkken istediğiniz şekilde şekiller verin. Ben kaşıkla alıp, şekil verdim. Siz isterseniz bir kaba doldurup, sonrada ters çevirebilirsiniz. Bu haşhaşlı irmik helvasını sıcak sıcak yiyin. O zaman daha lezzetli oluyor. Siz isterseniz oranlarını arttırıp, daha fazla yapabilirsiniz. 

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun!

Diğer Helva Tariflerim:






2 yorum: