Dana ciğeri kavurması, diğer bir adı da Arnavut ciğeri olarak geçen tarifi bugün sizlerle paylaşmak istiyorum....
Tarife geçmeden önce isterseniz Ülkemizde gerçekten de komik bir hal almış olan sakatat tartışmalarına değinmek istiyorum. Kimi uzmana göre yenmesi tehlikeli olduğunu kimisine göre de yenmesinde bir sakınca olmadığı konusunda iki zıt düşünce hakim... Ama ben anam babamdan duyduğum ve bildiğime göre ciğer insana kan yapar diye bilir ve bunun içinde arada evde yaparım. Ve bence de çok lezzetli bir tarif kesinlikle sizlerde yapın derim... Veee tarifime geçerim... :)
Dana ciğer kavurması malzemeleri
- 1 kilo kadar dana ciğeri
- Sıvı yağ
- Un
- Tuz ve karabiber, kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 2 adet orta boy patates
Sumaklı Soğan için
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sumak
- Yarım demet maydanoz
Dana ciğer kavurması nasıl yapılır?
Önce ciğerleri alıp bir güzel yıkayın daha sonra bir bıçak yardımı ile küçük küçük kesin. kesme işlemini bitirdikten sonra bir tavaya sıvı yağı döküp kızdırın. Kızgın yaga önce doğrayıp daha sonra unladığınız ciğerleri boşaltıp kızartın bir kevgir süzgeç yardımı ile arada alt üst edin ki her tarafı eşit şekilde kızarsın. tüm bu şekilde ciğerlerinizi kızarttıktan sonra servis tabağına alın. Diğer taraftan piyazlık şekilde doğradığınız kuru soğanları elinizle suyunu iyice sıkıp daha sonra kırmızı biber ve limon sıkıp hazırlayın. İsteğe göre ya ciğerlerinizin üzerini süsleyin yada ayrı bir tabağa küp küp doğrayıp kızarttığınız patatesler ile servis yapın. Tercih sizin damak tadınıza ve göz sanatınıza kalmış. :) Bir küçük tavsiye ciğerleri yemeğe oturmadan bir 5-10 dakika önce kızartın ki sıcak sıcak servis yapabilesiniz..
VİDEOSU AŞAĞIDA
VİDEOSU AŞAĞIDA
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun...
eline sağlık güzel görünüyor :)
YanıtlaSilteşekkürler :)
Silnasıl severim biliyormusun... ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilteşekkürler canım :) ciğer hiç sevilmez mi ama :)
SilÇok sverim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilAKlıma düşürdün. Çarşıya gidince alim bari :)
Çok öpüyorum...
teşekkürler canım o zaman sana da kolay gelsin yapınca afiyetle yersin yerken beni hatırla :)
Silof of off ağzım suandı
YanıtlaSilsüper görünüyor
oldu mu şimdi öğlen salata yiyeceğim ben :((((
sevgiler
teşekkürler salata da güzeldir, ama arada bu tür kaçamak yapmaktan da bir şey çıkmaz :)
Sil