28 Mayıs 2019 Salı

TAM KIVAMINDA KOLAY TİRİLİÇE TARİFİ

Son zamanların en çok tercih edilen lezzetleri arasında yer alan bu enfes tatlı tüm dünyada popülerlik kazanmış durumda. Yumuşak keki, karamel sosu ve muhteşem görüntüsü ile 7'den 70'e herkesin sevdiği bu tatlıyı artık evde yapmak da son derece kolay. İşte tarif!

Orijinal Trileçe Tarifi

Bu hafif ve lezzetli tatlıyı daha önce denemediyseniz, şimdi tam sırası. Lezzeti tutturamam diye düşünmeyin bu kolay tarife uyduğunuz sürece sonuç garanti! (Orjinal tarifinde keçi sütü manda sütü ve inek sütü birlikte kullanılıyor. Bulursanız daha lezzetli olur. Ama yok bulamaz iseniz de dert değil. Benim tarifimi birebir uygularsanız lezzetinden bir şey kaybetmiyor.)

TAM KIVAMINDA KOLAY TİRİLİÇE TARİFİ

Tiriliçe Malzemeleri

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 g sıvı krema


Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • Ve hazır karamel sos kullandım. Siz isterseniz karamel sosunuda kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Tiriliçe Nasıl yapılır?

Kek için öncelikle şeker ve yumurtaları yaklaşık bir beş dakika kadar çırpalım. (iyice çırpmazsak yoğun yumurta kokusu olur)

Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çırpalım. Yağlı kağıt serili orta boy bir tepsiye hamuru iyice yayıp önceden ısıtılmış 180 derecede keki pişirip soğumaya bırakalım.
Bu arada keki ıslatmak için sosumuzu hazırlayalım. Süt, sıvı krema ve şekeri çırpma kabına alıp köpürene kadar çırpalım ve kek soğuyana kadar buz dolabında bekletelim.
Soğuyan keki yağlı kağıttan ayırıp tepsiye ters yönüyle koyalım.
Bir çatal yardımıyla delikler açalım ve sosun hepsini eşit bir şekilde kekin üzerine dökelim.
1 paket krem şantiyi paketin üzerimde yazdığı gibi hazırlayalım.

TAM KIVAMINDA KOLAY TİRİLİÇE TARİFİ

Krem şantiyi üzerine sürelim. Karamel sosu da üzerine gezdirelim kürdanla şekil verelim. Dolapta dinlendirdikten sonra soğuk soğuk servis edelim. Afiyet olsun:)

Balkanlardan gelen bu lezzetten bir dilim yemek kesinlikle sizi kesmiyor. Kalori olarak ağır ancak yerken çok hafif gelen tatlıdan bir kez yiyen hemen peşinden kısa sürede bir kez daha yemek isteyecektir. Çünkü tiriliçe insanda bağımlılık yapıyor! ;)

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun!

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

5 yorum:

  1. O kadar güzel görünüyor ki.. Ye beni diye sesleniyor sanki.:) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok severim triliçe... harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık, çok nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor 😊 elinize sağlık 😊

    YanıtlaSil
  5. amaniin bayılırıım evde yapmadıydıım. üstüne frambuaz koyayım beeen :)

    YanıtlaSil