6 Aralık 2018 Perşembe

KOLİ KUTUSUNDAN OYUNCAK FİL YAPIMI

Merhabalar arkadaşlar bugün sizlere çocuklar ile birlikte -daha doğrusu Efe ile birlikte- yaptığımız oyuncak fili paylaşmaya geldim. Biz Efe ile yaparken çok eğlendik. Oynarken ise ailecek eğlendik. En altta paylaştığım videoda gördüğünüz üzere... ;)

KOLİ KUTUSUNDAN OYUNCAK FİL YAPIMI


Yapımı çok basit. Sadece biraz resim yeteneği gerekli; fili çizmek için. Şimdi düşündüm de yeteneğe de gerek yok. İnternetten bir fil çıktısı aldınız mı oldu da bitti. Geriye atık malzemeleri bulup, yapıştır. İsterseniz kafa karışıklığı vermemek için yapımını en baştan kademe kademe yazayım...

Oyuncak Fil İçin Gerekli Malzemeler

  • Beyaz resim yaprağı
  • Koli kutusu
  • 1 tane kağıt bardak
  • Ve bir tane çocuk çorabı
  • Akrilik boya (sulu boyada olur)
  • Yapıştırıcı
  • Makas ve falçata

Oyuncak Fil Yapılışı

İlk olarak örnek bir fil resmini internetten bulup ona bakarak istediğiniz boyutta bir fil çizin. Tabi çizmek ile uğraşmak istemezseniz yukarıda da yazdığım gibi internetten çıktısını da alabilirsiniz.
Sonrada o fili istediğiniz renk ile boyayın biz filimizi Efe'nin isteği üzerine mavi renk ile boyadık. Siz istediğiniz bir renk ile boyayın.

KOLİ KUTUSUNDAN OYUNCAK FİL YAPIMI


Sonrada Çizip, boyadığınız fili bir makas ile etrafından ağzının içini de falçata ile kesin. Burun kısmını çocuğunuzun kolu girecek şekilde falçata ile kesin. Sonrada ağzının içini de falçata ile kesip, çıkarın. Sonrada koli kutusuna yapıştırıp. Yine tekrardan kenarlarını, burun ve ağzını kesin. En son burun kısmına yukarıdaki kolajda da gördüğünüz gibi taban kısmını kesip atıp, filin burnunun arkasından geçirin. Önüne de çocuk çorabını geçirip, fili tamamlamış olduk. Ben fili tek başına ayakta durabilsin diye arkasına koli kutusundan u şeklinde dayanak yaptım. Çocuklar daha doğrusu hepimiz çok eğlendik. Hatta bazen telefondan fil sesi açıp, sanki gerçek filmiş gibi sesler çıkartarak filimizi yedirdik. Tabi bizim fil çok obur olduğu için evde ne varsa yedi bitirdi... 🙈🙉🙊





 Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

8 yorum:

  1. Ellerinize sağlık ne güzel bir fil olmuş.Ama en güzel tarafı aile ile zaman geçirmeye vesile olması :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle cam güzeli :) Ayrıca çok teşekkür ederim...

      Sil
  2. muhteşem olmuş canım ellerine sağlık bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım. :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  3. fil çok şeker olmuş.ellerinize sağlık hem sizin hem kuzuların..

    YanıtlaSil