Merhabalar arkadaşlar; bugün sizlere manav tezgahlarında bolca bulabileceğiniz -üstelik uygun ücretli- havuçlardan yapılan bir havuçlu tatlı. Daha doğrusu pasta tarifi vereceğim. Turuncu görüntüsü ile bal kabağı ile yapılmış hissi uyandıran tadına bakınca ise portakallı bir tatlı diye tahminler yürütülecek havuç rüyası pastamız. Havuçtan yapıldığını söylenmediği takdirde kesinlikle havuçla yapıldığı anlaşılmayan bir pasta çeşidi....
Ilıdıktan sonra suyuyla beraber robottan geçirelim püre haline getirelim.
Bir tencereye alalım. Üzerine su ile incelttiğimiz nişastayı dökelim. Toz şeker, limon suyu ve kabuğu rendesini de ekleyelim. Ve son olarak vanilyayı da koyalım.
Ocakta koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Uygun bir borcama önce bir sıra bisküvi dizelim. Üzerine ince bir şekilde muhallebi döküp yayalım.
Tekrar bisküvi dizelim. Yine muhallebi ile kaplayalım. Bu şekilde 4-5 sıra yapalım. En üstüne havuçlu muhallebiden döküp üzerini düzeltelim.
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldıralım. 1-2 saat güzelce donup kıvam aldıktan sonra dilimleyip servis tabağına alalım.
Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. Hindistan cevizi bu pastaya çok yakışıyor, afiyet olsun...
Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım
Havuç Rüyası İçin Malzemeler
- 7-8 tane orta boy havuç
- Haşlamak için 5 su bardağı su
- 1 paket petibör bisküvi
- 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su(nişastayı inceltmek için)
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 limonun suyu
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Havuç Rüyası Nasıl yapılır?
İlk olarak havuçları soyup, iki üç parçaya bölelim ve suda yumuşayana kadar haşlayalım.Ilıdıktan sonra suyuyla beraber robottan geçirelim püre haline getirelim.
Bir tencereye alalım. Üzerine su ile incelttiğimiz nişastayı dökelim. Toz şeker, limon suyu ve kabuğu rendesini de ekleyelim. Ve son olarak vanilyayı da koyalım.
Ocakta koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Uygun bir borcama önce bir sıra bisküvi dizelim. Üzerine ince bir şekilde muhallebi döküp yayalım.
Tekrar bisküvi dizelim. Yine muhallebi ile kaplayalım. Bu şekilde 4-5 sıra yapalım. En üstüne havuçlu muhallebiden döküp üzerini düzeltelim.
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldıralım. 1-2 saat güzelce donup kıvam aldıktan sonra dilimleyip servis tabağına alalım.
Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. Hindistan cevizi bu pastaya çok yakışıyor, afiyet olsun...
Harika. olmuşşş 😍😍
YanıtlaSilteşekkürler ;)
SilÇok güzel olmuş gerçekten ellerine sağlık en kısa zamanda denerim 😊❤ sevgiler canım benim
YanıtlaSilçok teşekkür ederim. Yapınca benimle de paylaşırsan sevinirim :))
Silmuhteşem gözxüküyor. tadı da öyledir inşallah
YanıtlaSiltadı da aynı şekilde hafif mayhoşumsu hafif bir tatlı oluyor. Özellikle akşam yemeklerin arkasında tüketebileceğiniz hafiflikte bir lezzet...
Silne güzel bir tarif.en kısa zamanda deneyeceğim.teşekkürler paylaşım için.
YanıtlaSilRica ederim canım. Sonucu benimle paylaşırsan sevinirim :)
Sil