1 Ağustos 2018 Çarşamba

İNGİLİZ CASUSUNUN İTİRAFLARI KİTAP YORUMU

Yazar: M.Sıddık Gümüş

Sayfa Sayısı: 128

Yayın Evi: Hakikat Kitabevi

İNGİLİZ CASUSUNUN İTİRAFLARI KİTAP YORUMU

İngiliz casusunun itirafları; Kitap 3 bölümden oluşmakta. Birinci bölümde  Hemper isminde bir İngiliz misyonerinin, İngiliz sömürge nezareti emri ile Mısır, Irak, İran, Hicaz Ve İstanbul'daki casusluk faaliyetlerini anlatmaktadır. İslamı İstanbul'da öğrenen casus, Bağdat'a İslamın zayıf noktalarını bulmak için gönderiliyor. Casus Sapık düşüncelerini, aldattığı zayıf imanlı bir Müslümanla yaymaya başlıyor. Ve yeni fırka kurmaya ikna ettiği zatla İngilizlerin İslam'ı kökten yok etmek adına yazdığı planlarının sadece birini uygulamaya koyabiliyor.

İkinci bölümde ise; Kitap bozuk düşünceleri yazarken aynı zamanda bu düşüncelerin yanlışlığını ispat ederek ilerliyor.( Sevdiğim bir kısmı da açıklamalar ve kaynak olarak belirttiği kitaplardı.) İslam dini adına da bir çok şey öğrendiğimi söyleyebilirim. Kısa bir kitaptı lakin dili biraz daha hafifletilebilirdi diye düşünüyorum. 

Üçüncü bölümde ise; verilmek istenenler sonlara doğru karışsa da mesaj çok netti. İngilizlerin İslam üzerine planları detaylıca maddeler halinde mevcuttu. Dinimiz üzerine yapılan tahribatlar hakkında daha detaylı bir tespit yapmak isteyenlerin okumasını tavsiye ederim.

Ne varsa eskilerde der ve eskilerin söylediği bir söz olan ''Sahte doktor insanı hayatından ettiği gibi sahte hoca da insanı dininden, imanından eder'' Aklıma gelir. Zaten günümüzde de elini sallasan sahte hocaya çarpıyorsun. Bu sahte hocalar yüzünden sanki inançlı imanlı kişiler düzenbaz, sahtekarmış gibi algılanıp, suçu İslama atıyorlar. Halbuki suçu İslamiyette değil, kendilerinde aramaları lazım!..

Yüce Allah"Gönderdiğim nimetlerin kıymetini bilir, şükrünü yaparsınız, nimetlerimi artırırım. Şükrünü yapmazsanız elinizden alır, şiddetli azab ederim" buyurur.😐

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

6 yorum:

  1. Çok değişik bir kitap alabilirim listeme

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evete değişik ama akıcı en azından ilk yarısı öyle. Bence oku canım :)

      Sil
  2. Kitabın dilinin ağır olduğuna hak veriyorum. Kitabı okumadım ama diğer bir kaç kitabı var elimde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle dili biraz ağır. Doğrusu yazarın diğer kitaplarını da merak ettim. :)

      Sil
  3. Siyaset denildiginde, aklıma benim İngiltere geliyor cidden aşırı derece geleneksel olmalari her bir adımlarını hesaplamalarını edebiyat yönünden de derin ancak soğuk bir anlayışları olması ... Bu kitabı çok merak ettim 😊 insAllah listeme bende ekledim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle siyaset ve din düşmanlığı konusunda yıllarca İngiltere başımızın belası olmuş. Gerçi halende öyle :(

      Sil