29 Ağustos 2018 Çarşamba

BOLU YEDİ GÖLLER GEZİSİ

Yedi göller; Dağların ortasında bir yer, adete bir cennet. Zorlu yolların ardına konumlanmış, sanki 'beni gerçekten görmek isteyenler bu zorlu yoldan geçerek bana ulaşsın' der gibi...

BOLU YEDİ GÖLLER GEZİSİ

Yedigöller adından da anlaşılacağı üzere 7 tane göl ve gölleri çevrelemiş müthiş ormanlardan oluşmakta. Yukarıdaki fotoğraf karesindeki göl büyük göl olarak bilinen; göllerin en büyüğüdür.
Bu gölün 3-4 yerinde bizim fotoğraf çekindiğimiz yer gibi seyir terası var.
Bu terastan gölü izleyip, fotoğraflar çekebilirsiniz.

Hatta bu 7 göller ile ilgili birde efsane varmış. Efsaneye göre birbirine aşık 7 çifti barındırırmış bu göller.

Rivayete göre bu çiftler imkansız aşkları nedeniyle vatanlarından sürülerek bu yedi gölün çevresinde kalmaya karar vermişler. Büyük gölü en yaşlı çift, küçük gölü ise en genç çift almış.

BOLU YEDİ GÖLLER GEZİSİ

Saz çalan damadın olduğu çift sazlı gölü, en nazlı gelinin olduğu çift ise nazlı gölü almış.

Nazlı gölde pis bir koku vardı. O sebepten biz o gölü sadece şöyle bir gezip, dilek çeşmesi ve şelaleye doğru yürüdük. Dilek çeşmesinin yolu biraz engebeli bir yol olduğu için Miray ile yürümekte iyice zorlandık. Ancak herne kadar  şelalesi beklentimizden küçük dahi olsa o şırıl şırıl akan su sesini duyarak dilek çeşmesinden dilek tutup, su içmek tüm yorgunluğumuza değdi doğrusu. Videoda geniş şekilde var...



BOLU YEDİ GÖLLER GEZİSİ
İnce gölü yolculuktan bitap düşen damadın çifti almış.
Serin gölü dili damağına yapışmış çift almış.

Serin göl tahta bir köprü üzerinden geçip, etrafı koca köklü ağaçlar ile kaplı bir yerde olduğu için gerçekten de yakıcı güneşi engellediği için hafif bir esinti. Var. Burada durup, soluklanmak çok iyi geliyor.


BOLU YEDİ GÖLLER GEZİSİ

Derin göl ise yüzme bilmeyen aşıklar kalmış. Ama bilmezlermiş adının Derin göl olduğunu... Kıyıda başlayan hayatları yavaşça göle doğru geçmiş. Bir gün gelin çok derine gitmiş bunu gören damatta arkasından... Diğer aşıklarda bir daha görememiş onları, derin su aşıkları içine çekmiş. Sonraki gecelerde diğer aşıklar baktıklarında hep görmüşler silüetlerini aşıkların. Derin göle yaklaştığınızda duyduğumuz o güzel ses ve bulanık şekiller aşıkların şekilleriymiş. Hala kalbinde aşk taşıyanların bu sesleri duydukları söylenir..

Evet rivayet  bu şekilde ancak biz gölün üzerindeki bulanıkları gördük. Ama ses olarak derin göl kenarında kamp yapmış kampçıların sohbet ve seslerinden başka ses duyamadık. :( Acaba kalbimizde aşk taşımıyor muyuz ki?


Zorlu yolu gözümüzü korkuttuğu için en kısa sürede belki tekrar gidemeyiz. Ancak ilerleyen yıllarda özellikle kızım büyüdükten sonra onunla tekrar gidip, bu gölleri efsaneyi anlatarak gezmek isterim.


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

2 yorum:

  1. Yeşille su birleşince ne güzel oluyor. Güzel bir gezi olmuş. Hikayesini bilmek ayrı güzel tabii. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ebem kuşağı. Evet güzeldi. anı torbamıza yedigölleride ekledik. çok şükür. :)

      Sil