25 Mayıs 2018 Cuma

KREP PASTA TARİFİ

Mübarek Ramazan ayının 3\1 i bitti bile. Her güzel günün çabuk geçmesi gibi mübarek ayda hızlı şekilde bitmekte. Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. (amin)

Bugün sizlere pasta tarifi vermeye geldim. Ancak bu pasta öyle pandispanyalar ile yapılan pasta değil. Krep ile yapılan bir pasta. Evet evet krepli pasta...

Krepli pasta lezzet olarak mükemmel olduğu kadar aynı zamanda da çok doyurucu. Yanında çay ile ara öğününüzü; hatta akşam sahurluk olarak dahi düşünebilirsiniz.


KREP PASTA TARİFİ

Krepli pasta malzemeleri

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Orta kreması için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • Muz
  • Damla çikolata
  • Çikolata sosu 

Krepli pasta nasıl yapılır?

İlk olarak süt ve krem şantiyi mikser ile çırpın. Sonrada onu soğuması için buzdolabına koyun. Şimdi sıra krepleri yapmaya geldi. İlk olarak harcını hazırlamaya başlayın. Bunun için yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip çırpın. Sonrada bir krep tavasına yada benim gibi krep tavası yoksa normal bir tavayı çok az yağlayın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alıp dökün. Arkalı ve önlü olarak iki tarafını da pişirin. Tüm harcı bu şekilde krepler yaparak bitirin.

KREP PASTA TARİFİ

Tüm krepleri yaptıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edeceğiniz tabağın üstüne krep pastayı hazırlamaya koyulun. Benim krepler normal tavada yapıldığı için şekli biraz bozuk oldu. Siz şekle önem veriyorsanız krepleri daha muntazam yapın. Yada yuvarlak bir kalıp(tabakta olur) ile bastırarak tüm krepleri aynı şekilde keserek ayarlayabilirsiniz. 

KREP PASTA TARİFİ

Sonrada ilk krepi koyun onun üstüne daha önceden hazırladığınız krem şantiyi spatula yardımı ile sürün. Onun üzerine muz, damla çikolata ve çikolata sosunu ekleyin. Sonra diğer krepi üstüne koyun. Yine aynı şekilde krem şanti, muz, damla çikolata ve çikolata soslarını ekleyin. Tüm krepleri bu şekilde üst üste dizin. Sonrada afiyetle yiyin.

Krep pasta bir gece buzdolabında beklerse daha güzel oluyor. Keserken dağılma olmaz. Biz bekleyemeden hemen mideye indirdik. Malum pastanın yapılmasını bekleyen iki tane kuzu vardı.

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

4 yorum:

  1. Kolay, değişik bir pasta tarifi. Denemek lazım. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle yapımı basit. Ancak doyurucu ve besleyici de bir pasta aynı zamanda. Bence de kesin dene ;)

      Sil
  2. Görüntüsü çok güzel eminim lezzeti daha da güzeldir. Teşekkürler bu güzel paylaşım için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım :) evet kesinlikle öyle lezzeti de harika! ;)

      Sil