4 Nisan 2018 Çarşamba

MİRAY SU 11 AYLIK

Canım kızım 13 gün sonra yaşına girecek. Artık onunda bir yaşı olacak. Daha dün karnımda olduğu günleri hatırlarken, hangi ara büyüdü. Gerçekten de hiç anlamadım....

Son 3 gündür boğaz enfeksiyonu ile ateşi borsa kuru gibi az biraz düşüp, sürekli çıkıyor. Doktora götürdüm. Doktor antibiyotik ve ateş düşürücü şuruplar verdi. Çok şükür ateşi düştü. Ancak boğazı henüz iyileşmedi. Birşey yerken zorlanmasından belli. Üstelik birde burnu tıkalı olduğu için ememiyor. Artık siz düşünün bizim (benim) evdeki durumumu...

Akşamları gece 1 de yatıp, onun üstüne her saatte bir kalkıyor. Sabah ise daha sabah ezanları dahi okunmadan uyanıp, beni uyandırıyor. Üstelik benim uyanmam ona yetmiyor. Babasını hatta odalarına girmesine izin versem abilerini de uyandırmak istiyor. Biz bu günlerde Miray'ın hastalığının biran önce iyileşmesini temenni ediyor. Ve bol bol dua ediyoruz. Sizlerde ederseniz çok minnettar oluruz.

MİRAY SU 11 AYLIK

Mart 17 de 11 ayına girince yine geleneğimizi bozmayıp, hemen en basitinden bir 11 aylık konseptli fotoğraf çektik. Bu seferki konseptimiz. Mart ayında bahar ayına giriş yaptığımız için baharı yansıtan bir konsept olsun dedim. Ve aklıma dışarıda kamp yapan bir Miray su olsun istedim. Çadır olurda ateş olmaz mı hiç? Hemen birde yanına ateş yakıp, kızım ile kampımızı yaptık. Bu adara ben hayatım boyunca hiç kamp yapmadım. İnşallah bu ahir hayatımda kamp yapmakta nasip olur.

Bu ayda iyice hareketlendi. Bu hasta hali ile bile 5 dakika bir yerde sabit duramıyor. Sürekli evin içinde dolaşma, kanepelere çıkmak istemekte, Dolapları açıp içini boşaltma çabaları içinde. O sebepten kilo alımı iyiden iyiye yavaşladı. Zaten iştahsız bir bebek olan kızım bu hareketliliği ile aldığı kiloları vermezse iyi. :(
Uyku düzeni yine yukarıda da yazdığım gibi gece sürekli uyanıyor. Sabah gün içinde 2 kere yatıyor. Onun dışında şimdilik herşey normal gibi.
Yürüme işini artık iyice çözdü. Öyle paytak paytak olarak yürümeden doğru şekilde yürümeye başladı. Hatta yürümeyi bırakıp, bana yetişmek için arkamdan hızlı hızlı adımlar atarak koşuyor. Ancak ayakkabı ile yürümeyi sevmiyor. O sebepten dışarı çıkınca ayağında ayakkabı varsa onu çıkarmaya uğraşıyor. Ama yok çıkaramıyorsa, bu kezde hemen yere kendini atıp, emeklemeye başlıyor. Bakalım bu ayakkabılı yürüme işini ne zaman çözecek ?

Doğum gününe çok az kaldığını yazmıştım. Evet az kaldı. Ancak güya yine her şeyini kendim yapmayı düşündüğüm doğum günü hazırlıklarına daha başlamadım bile. Oysaki bu ilk yaş kostümünü bizzat kendim tasarlayıp, dikmek istiyordum. Halen umudum var. Bakalım başarabilecek miyim???

Konuşma işlemini arada sanki bize cevap verirmiş gibi cümle kuruyor gibi. Tabi ne dediğini şimdilik yine annelik hissim ile dış sesi olan ben tercüme ediyorum. Halen arada ben olmadan ailenin diğer fertleri ile iletişim kuramıyor ;)

Yazdıkça aklıma bir sürü şeyler gelmeye başladı. Şimdi hepsini buraya yazıp, sizlerin gözlerini yormayayım. Buraya kadar okuduysanız da hakkınızı helal edin. Birde Hazır Miray uyurken yıkanmış çamaşırları sereyim. Yoksa uyandıktan sonra sermeme izin vermez. Sürekli ''ıh ıh ıhhh'' diyerek peşimde mızmızlanır.

Son olarak oyunuda yazayım. Oyun oynama işleminde elime bir oyuncak alıp, 'al' dediğimde alıyor. 'Ver' dediğimde veriyor. Hatta o oyuncağı onun bulaşacağı yere sakladığımda da gidip, oradan oyuncağı bulup, bana getiriyor. :) Yalnız daha yapbozları yapamıyor. Hatta iç içe geçmiş olan yapbozları ayırmakta dahi zorlanıyor. Kimi zaman ayıramıyor bile..

Evimizin minik prensesi kızımın 11 aylık bebek günlüğü de bu kadar olsun. 12 aylık yazısı vede doğum günü kutlama yazısında buluşmak dileği ile hoşça kalın....

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

12 yorum:

  1. Daha nice 11 aylara, yıllara ve musmutlu ömürlere inşallah

    YanıtlaSil
  2. Annesi maşallah prensese. Nice güzel mutlu yılları olsun.
    Hastaymış Çok geçmiş olsun..Ah onlar hasta olunca elimiz ayağımız tutmuyor.
    En yakın zamanda geçsin gitsin hastalıklar .
    Sevgilerimle canim 💗💗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Amin inşallah. Aynen öyle tek çocuklar hasta olmasında onlar yerine de ben hasta olmaya razıyım.

      Sil
  3. nice senelere.. minik prenses çok güzel nice 11 aylar yaşasın inşallah..

    YanıtlaSil
  4. Acil şifalar diliyorum yavrucuğa. Daha nice güzel zamanlarına şahit olun kızınızın.:)

    YanıtlaSil
  5. Şimdiden koskocaman mutlu yaşlar

    YanıtlaSil
  6. Şimdiden sağlıklı huzurlu güzel ömürler olsun inşallah rabbim bahtını yolunu açık etsin inşallah evladının ❤❤😊çokta geçmiş olsun rabbim şifalar versin inşallah canım benim sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Allah razı olsun...

      Sil