14 Mart 2018 Çarşamba

YUMUŞACIK PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ

Merhabalar sevgili okurlar, Bu gün sizlere tarifini vereceğim börek görüntü olarak şaheser olduğu gibi lezzet olaraktan harika 👌
Yumuşacık yedikçe yediren cinsten bir gül böreği tarifi...
Üstelik yapılışı da çok basit. Sizi öyle zorlamayacak cinsten 2 dakikada yapıp, ikram edebileceğiniz kolaylıkta bu peynirli yumuşacık gül böreği tarifi...


YUMUŞACIK PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ

Peynirli Gül Böreği Malzemeleri

  • 3 adet günlük yufka
  • 1 büyük kase ufalanmış beyaz peynir
  • Kıyılmış maydanoz ( İsteğe bağlı )

İç Sosu ;
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine ;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Peynirli gül böreği nasıl yapılır?

İlk olarak böreğin iç malzemesini hazırlayın. Bunun için bir kapta peyniri çatalla ezip, ince ince kıyılmış maydanozları ekleyip, karıştırın. 
Sonrada iç sosu hazırlayın. Bunun içinde yine bir kaba süt ve sıvı yağ, bir fiskede tuz ekleyip. İyice çırpın.. Sonrada bir kenara koyun.

YUMUŞACIK PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ

Şimdi sıra yufkalara geldi. İlk olarak yufkanın tekini tezgaha serin. Daha önceden hazırladığınız sosu bir fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürün. Sonrada bir bıçak yardımı ile ilk olarak enlemesine tam ortadan kesin. Sonrada boylamasına tam ortadan kesin. Böylece 4 parça üçgenleriniz olacak. Sonrada yukarıdaki kolajda da gözüktüğü gibi geniş kısmına hazırladığınız peynirli iç harçtan boylu boyunca koyun. Sonrada her parçayı çok sıkmadan rulo şeklinde sarın. Ardından bir ucundan ortaya doğru katlayıp, gül gibi dolayın. Tüm yufkaları bu şekilde işlemden geçirerek. Gül böreklerini hazırlayın.

YUMUŞACIK PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ

Sonrada hazırladığınız peynirli gül böreklerini yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Üzeri için bir yumurtanın sarısının içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, karıştırın. Sonrada o harcı yine bir fırça yardımı ile gül böreklerinizin üzerine sürün. En son üzerine ister susam isterseniz de çörek otu serpiştirip, 180-190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.


YUMUŞACIK PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ

Pişen, yumuşacık gül böreklerinizin üzerine temiz bir bez örtüp, dinlenmeye bırakın. Sonrada ister 5 çayı, ister kahvaltı, ister davet sofralarına, isterseniz de pikniğe götürmek için kullanabilirsiniz. Her ortamda gayet güzel şekilde gider. Ohhh sıcacık ve yumuşacık; gül şeklindeki börekleriniz...

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...

Hoşça kalın...


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

10 yorum:

  1. Börek delisiyim diyebilirim😊 elinize sağlık çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim aslı. Bende aynen her böreği bayıla bayıla yerim. :)

      Sil
  2. Elinize sağlık. Harika gözüküyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel kızarmışlar. Ellerinize sağlık. Çay=poğaça..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Benim için ise çay=börektir ;)

      Sil
  4. Ellerinize sağlık ,çok lezzetli gözüküyor.

    YanıtlaSil