ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA TARİFİ

by - Mart 29, 2018

Merhabalar arkadaşlar.
İlk bahar mevsimini çok sevdiğimi defalarca yazdığım için artık hepiniz biliyorsunuz. İlk bahar mevsiminde doğa resmen yeniden doğuyor. Tabiat ana bizlere birbirinden lezzetli meyvelerini özellikle bu mevsimde veriyor. Bu meyvelerden en çok sevdiğim meyvelerden biride çilek!
Çileği öyle sade olarak tüketmeyi sevdiğim gibi tatlı ve pastalarda da kullanmayı çok seviyorum. 

ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA TARİFİ


Bugün sizlere yapımı basit, lezzetli ve üstelik çok hafif bir pasta tarifi vereceğim. Çilekli milföy pasta... 
Pasta yapmak benden sorulur duruma geldiği bu günlerde sizlere hemen 10 dakikada yapıp, ikram edebileceğiniz pratik, lezzetli bir pasta tarifi ile geldim. Çilekli tariflerimin bir yenisi olan çilekli milföy pasta tarifini isterseniz hemen vereyimde sizlerde bu hafta sonu evinize gelecek misafirlerinize yada akşam eş ve çocuklarınıza yapın. 😋

Çilekli milföy pasta malzemeleri


  • 1 paket milföy hamuru 
  • 100 gr kadar çilek 
  • 500 gr süt 
  • 1 paket krema 
  • 2 yumurta sarısı 
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker 
  • 1 çay bardağı mısır nişastası 
  • 1/2 (yarım) çay bardağı un 
  • 1 paket vanilya 
  • Üzerine pudra şekeri 



Çilekli milföy pasta nasıl yapılır?


Milföy hamurlarını oda sıcaklığına kadar getirin. Sonrada  üzerlerine çatalla delikler açın. Önceden 200 derecede ısınmış fırında 20 dakika pişirin. Çıkınca yine de kabarık oluyorlar. Bir peçete yardımı ile üzerlerine hafifçe bastırıp kabarıklığını giderin. Her kare parçayı 2’ye kesin. Böylelikle 12 dikdörtgen parçanız olacak. 

ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA TARİFİ

Şimdi sıra kremasında; kreması için sütü, kremayı ve şekerin yarısını ocakta ısıtın. Şeker erisin. Yumurta sarıları ile şekerin kalanını çırpın. Un ve nişastayı da azar azar ekleyin. Çok koyu bir kıvamı oluyor. Sıcak sütlü karışımı yavaş yavaş ekleyin. İyice çırptıktan sonra yeniden ocağa alın ve muhallebi kıvamında pişirin. Daha sonrada altını kapatıp vanilyayı ekleyin. Sonrada bir çırpıcı ile çırparak soğutun.


 Çilekli milföy pasta nasıl yapılır?


Milföy parçalarından ilkinin altına biraz krema sürün ve tabağa sabitleyin. Üzerine krema, çilek tekrar krema sürüp 2. milföyü üzerine yerleştirin. Dilerseniz aynı işlemi bir kez daha yapıp 3. son milföy parçasını üzerine dikkatlice yerleştirin. Ben bu minik milföy pastacıkları çocuklara yaptığım için; Tek katlı yaptım. (yemesi kolay olsun diye) Siz misafirlere ikram etmek için yapacaksanız. Bir kat daha yapabilirsiniz..
Tüm milföylere aynı işlemi yapıp, üzerlerine pudra şekeri serpin. Son Olarak üstünü çilekle süsleyin...

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

Bunlarda İlginizi Çekebilir

8 yorum

  1. Milföylü yapılan şeyleri seviyorum. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. yemesi zor ama lezzeti harika oluyor. ;)

      Sil
  2. Nefis bir tat. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle. ;)
      Çok teşekkür ederim canım...

      Sil
  3. Çilekli milföy pasta pastaneye gittiğimde ilk tercihimdir :))) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Pastahaneden hiç yemedim. Ama bundan sonra bende yemek istiyorum :)

      Sil
  4. Milföyü severim 😊çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sessiz kaldım. ;)

      Sil