20 Mart 2018 Salı

TIĞ İŞİ KÜRK İLMEKLİ LİF MODELİ VE YAPILIŞI

Merhabalar arkadaşlar, bugün sizlere çocuklarıma kürk ilmek olarak yada saçaklı ilmek olarak bilinen model ile ördüğüm lifin yapılışını paylaşmaya geldim. Bu kürk ilmek ile isterseniz örgülerinize aksesuar olarak kol, yaka yada lastiklerine kullanabilirsiniz. Çünkü bambaşka bir hava katıyor.
Ben bu kürk ilmek ile şimdilik lif ördüm. Ancak bu model çok hoşuma gitti. Farklı şekilde de kullanacağım. Yaptıkça buraya paylaşırım zaten.

TIĞ İŞİ KÜRK İLMEKLİ LİF MODELİ VE YAPILIŞI

 Yukarıda da yazdığım gibi ördüğüm lif bir çocuk lifi olacağı için hayvan figürü kayıp, o lifi daha sevimli yapmak istedim. Böylece çocuklar banyo yaparken bu lif ile eğlenerek yıkanacaklardı.

Köpekli lif nasıl örülür?

Lifi ele giyilecek şekilde yaptım. O yüzden iki parçadan oluşuyor. İlk parçayı düz olarak 3 lü trabzon şeklinde ördüm. Daha sonrada başka bir ip ile köpek figürü örüp, düz parçanın üzerine diktim. Köpek modelini örgü örmekten anlayan kişiler zaten modele bakarak çıkarabilir. Çıkaramazsanız bana sorun. Onun içinde ayrı bir yazı hazırlayıp, yayınlarım.

TIĞ İŞİ KÜRK İLMEKLİ LİF MODELİ VE YAPILIŞI

Kürk ilmek nasıl yapılır?

Bu modeli; Önce yeterli uzunlukta zincir çekip bir sıra üçlü tırabzan ördüm. Daha sonra örgünün arka yüzünde ipi orta parmağıma dolayıp ve doladığım ipi tığ ile alıp ilk deliğe batarak ikili tırabzan ördüm. Aynı şekilde tekrarlayarak sırayı tamamladım. Ön yüzlerde üçlü tırabzan ördüm. Arka yüzlerde ise modeli uyguladım. Modeli uygularken parmağınıza doladığınız ipi belirli ölçüde tutun yoksa saçaklar uzunlu kısalı olacaktır.


Kürk ilmekli (saçaklı) kısmı, köpek figürlü ördüğünüz kısımdan daha uzun örün. Sonrada iki parçanın 3 kenarını dikin. Böylece elinize tıp ki eldiven lif gibi giyip, kullanabilirsiniz.

Tabi bu tamamen sizin tercihinize kalmış. İsterseniz sadece saçaklı olarak örüp, o şekilde kullanabilir. Yada benim yaptığım gibi eldiven tarzı yapar ama iki kısmını da saçaklı (kürk ilmekli olarak örüp, öyle kullanabilirsiniz. Dediğim gibi tamamen sizin tercihinize kalmış. Ben uzun kısmı kürk ilmekli, kısa kısmı düz 3 lü tırabzan şeklinde örüp, daha sonrada sevimli hale getirmek için köpek figürü örüp, onuda düz örgünün üzerine diktim. Bu şekilde çocukların çok hoşuna gidiyor. Ve banyo yapma günlerini daha sık olmasını istiyorlar. Tecrübeye tabidir. 😉

Takıldığınız yeri çekinmeden sorabilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin...


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

11 yorum:

  1. Harika bir model olmuş. Ellerine sağlık canim😙

    YanıtlaSil
  2. şirinmiş aklımda olsuuun sölerim yapacaklaraa :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Güle güle kullansın kuzucuklar... Sağlıkla sıhhatle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Amin inşallah...

      Sil
  4. Cok güzel olmus. Ben cok yeteneksizim o konuda 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok basit bir model. Sadece biraz örgü bilmek kafi.

      Sil
  5. Alt kısmını örmesi kolay, üzerindeki köpek figürü biraz uğraştırır, ama güzel bir lif olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında köpekte sayarak örünce kolay oluyor. Öyle sanıldığı kadar zor değil.

      Sil
  6. çok güzel bir model teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil