7 Mart 2018 Çarşamba

Miray Su 10 Aylık

Benim minik kelebeğim. Artık dengede uzun süre ayakta durabildiği gibi. 3-5 adın hatta bazen 6-7 adım dahi atıyor. Sonra heyecanlanıp, hemen kendini yere atıyor. Bu yere düşme olayını da iyice ilerletti. Dengesiz şekilde düşüp, kafasını gözünü bir yere çarpmadan kendinin dengesini sağlayıp, popo üzeri düşmeye başladı.

Ayaklandı ya ne zaman salondan dışarı çıkan birini görse ya hızlı hızlı emekleyerek, yada kah bir yerlere tutuna tutuna, kah tutunmadan kapıya yönelip, oda peşinden dışarı çıkmaya çalışıyor. Eğer salonun kapısı yarı açıksa elini kapı arasına getirip, açmaya çalışıyor. Yok kapı kapalı ise. İki eli ile kapıya vurarak 'açın!' der gibi sesler çıkararak bağırıyor.

Yalnız bir huyu daha var ki. Benim çok hoşuma gidiyor. Özellikle akşamları kapı açık ama antre karanlık kimse yoksa kapı eşiğine oturup, bize bakarak sesleniyor.'Sanki hadi dışarı çıkalım' der gibi... Canım kızım ayaklanması ile mutfağı keşfetmesi bir oldu. Ben ne zaman mutfakta olsam hemen peşimden geliyor. Sonrada çekmeceler mi dersin, masa altı mı dersin, Yoksa masanın üzerinde ulaşabildiği ne varsa her şeyi kurcalayıp, bulduğu parçaları önce bir ağzına alıyor. Eğer hoşlandığı bir şeyse yemeye devam ediyor. Ama yok hoşlanmadıysa dilinin ucu ile ağzındakileri iterek çıkarıyor.

Bu dilinin ucu ile ağzındakileri çıkarmayı; özellikle yeni bir tadı denediğinde ilk 1-2 deneme bu şekilde yapıyor. Sonra eğer beğendiyse yemeye devam ediyor. Ama yok tadını beğenmediyse ağzını açmıyor. Ve kafasını sağa sola çevirme yada elimdeki kaşığa vurma şeklinde o yemeği istemediğini belirtiyor. Maşallah çok akıllı her isteğini halen vücut dili ve sesler ile bize ifade ediyor.

10 aylık bebek günlüğü

10 aylık konseptimizi ise şubat ayı, kalbin, mumun ve kırmızının bol olduğu bir ay olduğu için hemen bir sevgililer günü konseptli 10 ay fotoğraf çekimi düzenledim. Gerçi bu günlerde Ankara da havalar devamlı kapalı olduğu için fotoğraf kalitesi biraz düşük olmuş. Malum bizim kelebek artık iyice ayaklandığı için öyle bir yerde uzun süre hareket etmeden tutmakta mümkün değil. Üstelik mumlar yanan bir konsept onun için tehlikeli dahi sayılan bir konsept olduğu için fazla ayarlama yapmadan alel acele çekildi. Artık bu ayda böyle olsun. Bakalım 11. ay ve 12. ay çekimlerini nasıl yapacağız?

9 aylık yazısında kızımla oyunlar oynarken 'al' dediğimizde bizi anlayıp, elini uzatıp, aldığını; ama 'ver' dediğimizde vermediğini yazmışım. Bu ayda 9 aylıktaki gibi 'ver' kelimesine tepkisiz kalmıyor. Oda elindeki oyuncağı elinden atıyor. Benim elime henüz veremiyor. Ama 'ver' deyince elindekini vermek gerektiğini şimdilik anlamış gibi... Belki bu ayın sonunda 'ver' deyince oda benim elime verir.

Canım kızım ilk defa bu ay hastalandı :( ilk antibiyotiğini vermemek için çok uğraşmama rağmen, içmek mecburiyetinde kaldı. :( Çok şükür ki öksürüğü ve burun akıntısı geçti. Umarım bir daha bu şekilde en azından bu sene hastalanmaz. Nede olsa ne kadar önlemler alsak, korusakta illaki hastalanıyorlar...

Uyku düzenimiz artık her gece 2 saatte bir kalmayı adet haline getirdi. Kalkıp, emip, tekrar uyuyor. Ama gündüz biraz fazla uyumuş yada akşam erken saatte uyumuşsa gece vakti kalkıp, benimle oyun oynamak istiyor. Ki bu hali en sinir olduğum hali... Gözlerimde uykular akarken, zombi gibi onu uyutmaya çalışmak. Bir yanda da sanki göz kapaklarımın üzerine oturmuş fillere direnmek gerçekten de çok zor bir durum. Allahtan 1-2 saat sonra oda karanlıkta oynamaktan sıkılıp, uyumaya razı geliyor. Yoksa halim haraptı....

Evi,mizin neşe kaynağı, huzurum, rahatladığım limanım kızım gün geçtikçe büyümeye; tabi onunla birlikte bende yaşlanmaya devam ediyorum. Bakalım zaman ne gösterecek, neler yaşayacağız...


Hoşça kalın...


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

4 yorum:

  1. Daha nice on aylarının güzelliklerini görün diyeyim.:) Kızınızı benim için de kocaman öpün.:) Bu arada geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Tamam öperim :)

      Sil