10 Mart 2018 Cumartesi

İNSTAGRAM FOTOĞRAFLARI BLOĞA NASIL EKLENİR

Bolu beyi destanında bir söz vardır. 'tüfek çıktı; mertlik bozuldu'' diye. O söz misali instagram çıktı. Bloglar garipleşti. Artık herkes instagramda. Anlık paylaşımlara açık ve fazla zaman almayan bir paylaşım platformu olduğu için ben dahil; herkes instagramda daha fazla aktif. Eeee bloglarımızı da bırakamıyoruz. Biliyoruz ki instagramdaki paylaşımlar geçici. Blog kalıcı. O sebepten buraları boşlamakta istemiyoruz. Madem iki platformda da aktifsizin. O zaman instagramda ki fotoğraflarının da bloğunda yer almasını istemez misin? Şahsen ben çok istiyordum. Ve bunun için bir kod arıyordum. Sonunda buldum! Hatta bulmakla kalmayıp, burada da paylaşmak istedim. Belki benim gibi bir kod arayışında olanlar varsa; onlarında işine yarar.

İNSTAGRAM FOTOĞRAFLARI BLOĞA NASIL EKLENİR



Snapwidget sitesi sizlerin instagram fotoğraflarınızı ister ızgara, ister slayt, ister paylaştığınız yazı ile birlikte ...gibi şekilde paylaşmanıza olanak sağlıyor. İlk olarak online siteye giriyoruz. Karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkıyor. O sayfayı ilk olarak Sing UP (KAYDOL) a tıklayıp, kayıt olun. 

İNSTAGRAM FOTOĞRAFLARI BLOĞA NASIL EKLENİR



Kayıt olduktan sonra Log in (oturum aç) linkini tıklayıp, oturumu açın...

İNSTAGRAM FOTOĞRAFLARI BLOĞA NASIL EKLENİR

 Oturumu açtıktan sonra CREATE A NEW WIDGET ( Yeni bir vinget oluştur) u tıklayın.
Sonrada oradan istediğiniz şekli seçin. Benim seçtiğim şekil altta işaretli

İNSTAGRAM FOTOĞRAFLARI BLOĞA NASIL EKLENİR

Aşağıdaki gibi bir form çıkacak. O formu bloğunuzda instagram fotoğraflarının boyutu ve kaç tane gibi özelliğini istediğiniz gibi düzenleyin...

İNSTAGRAM FOTOĞRAFLARI BLOĞA NASIL EKLENİR


- Username: Kısmına blogumuzda  sergileyeceğimiz instagram hesabımızın kullanıcı adını giriyoruz. İsterseniz kullanıcı adı yerine sadece belirli kelimelerden oluşan etiketleri (hashtag) de ekleyebiliyorsunuz.

- Description: Buraya açıklama yazmanız isteniyor. Boşta bırakabilirsiniz. Ben boş bıraktım.

- Thumbnail Size: Kısmına her fotoğrafın hangi boyutta olmasını istiyorsak o sayıyı yazıyoruz.


- Layout: Bölümüne yan yana veyahut alt alta kaç fotoğraf olmasını istediğimizi yazıyoruz.


- Photo Border: Kısmında, fotoğrafların çerçeve içinde olmasını istiyorsak 'No' diyoruz.


- Background Color: Kısmında arka plan rengini ayarlıyoruz. Buraya istediğiniz rengin HTML kodunu girebilirsiniz. Arka planın şeffaf görünmesini istiyorsanız burayı boş bırakabilirsiniz.


- Photo Padding: Kısmında ise fotoğraf aralarında kaç piksel boşluk istediğimizi yazıyoruz.


- Hover Effect: Kısmında 'Fade In' derseniz fotoğraflarınız biraz bulanık görünecek, fare ile üzerine gelindiğinde ise düzelecektir. 'Fade Out' kısmı da işlemi tam tersine çevirir. Hiçbir efekt istemiyorsanız da 'None' diyebilirsiniz.


- Sharing Buttons:
Fare ile fotoğraflarınızın üzerine gelindiğinde paylaşım butonları çıkmasını istiyorsanız Sharing Buttons kısmına 'Yes' e tıklayın, eğer istemiyorsanız da 'No'

-Responsive: Kısmında ise düzenlediğiniz instagram vingetinin kullandığınız temaya duyarlı olmasını yani boyutunu temanıza göre ayarlamasını istiyorsanız 'yes' yok gerek yok olduğu gibi eklemek istiyorum diyorsanız 'no' ya tıklayın. 


Daha sonra Preview butonuna tıklayarak widgetinizin ön izlemesini görebilirsiniz. Widgetin ön izlemesi istediğiniz gibiyse Get Widget butonuna tıklayarak verilen kodları kopyalayın.

Sonrada bloğunuza gelip... Yerleşim> Gadget Ekle > HTML/JavaScript yolunu takip ederek kodunuzu yapıştırın ve kaydedin. Tüm işlemi doğru ve eksiksiz yaptıysanız widget blogunuzda BURADAKİ gibi gözükecektir.

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin. Takıldığınız bir yer olursa çekinmeden sorabilirsiniz...


Hoşça kalın...


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

4 yorum:

  1. Ben bu tür şeyleri bir türlü beceremiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim yazdığım şekilde birebir uygularsanız. Kesin başarırsınız. Yapamadığınız yer olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

      Sil
  2. Teşekkür ederim,hem faydalı bir bilgi hemde içimden geçenleri yazmışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim sosyalannem . Asıl ben teşekkür ederim okuyup , gecmediginiz duyarlı davrandiginiz için . 😊

      Sil