24 Ağustos 2017 Perşembe

Bayat Ekmekli Ton Balığı Köftesi

İçerisinde A, D, E, B2, B12, B3 ve kalsiyum, selenyum, folik asit ve fosfor barındırıyor. Protein bakımından zengin. Kan basıncını düşürülmesinde etkili. Beyin fonksiyonlarını geliştiren. Ve ayrıca alzheimerı önlemeye yardımcı olan balığın faydalarını yaz yaz bitmez. Neredeyse ölümden başka her şeye faydası olan balığı çocuklarımıza bol bol yedirelim. Tabi çocuklar yanında kendimizde yemeyi ihmal etmeyelim.

Balığı bazı çocuklar ayıla bayıla yerken; bazı çocuklarda burun kıvırır. Bu gibi durumlarda balık yemek istemeyen çocuklar için özellikle ton balığı köftesi yapıp yedirmenizi öneririm. Çünkü bu köftenin içindeki ton balık hiç anlaşılmıyor. Hani şu balıklara has olan koku varya; onu dahi almıyorsunuz.

Birde bu ton balığı köftesini bayat ekmekle yaparsanız. Oooo yemede yanında yat tarzında lezzetli, faydalı ve bayat ekmek değerlendirme tariflerine çok güzel bir seçenek oluyor.

İsterseniz daha fazla zaman kaybetmeden tarifi yazmaya koyulayım da, hemen yazıp sizlerle paylaşayım. Hıı olma mı? 😉


Bayat Ekmekli Ton Balığı Köftesi


Bayat ekmekli ton balığı köftesi malzemeleri

  • 1 kutu konserve ton balığı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam kırmızı biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 adet bayat ekmek (robottan çekilmiş olacak)

Bayat ekmekli ton balığı köftesi nasıl yapılır?

İlk olarak ton balığının konserve kutusunu açılıp, içindeki yağın birazını süzün. Daha sonrada içinde robottan çektiğiniz bayat ekmeklerin olduğu yoğurma kabının içine tüm konserve balığı aktarın.

Daha sonrada ister robottan çektiğiniz, isterseniz de rendelediğiniz kuru soğanları da aynı yoğurma kabına koyun.


Bayat ekmekli ton balığı köftesi nasıl yapılır?



Sonrada ince ince doğradığınız maydanozları, tuz, nane, kırmızı ve karabiberleri de ekleyin. En son tüm malzemelerin içine yumurtayı da kırıp köfte harcını bir güzel yoğurun.

İyice yoğurdunuz bayat ekmekli ton balığı köfte harcını sonra istediğiniz köfte şeklini vererek tüm harcı bitirin. Ben klasik oval şekilde olan köfte şeklini verdim.

Sonrada bir tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup, kızdırın. Kızdırdığınız yağa şekillendirdiğiniz köfteleri döşeyip, arkalı ve önlü kızartın. Bu şekilde az yağ ile kızarttığınız zaman öyle cıvık cıvık yağlı köfteler olmuyor. Onun yerine sanki ızgarada pişirilmiş gibi lezzetli oluyor.


Bayat ekmekli ton balığı köftesi nasıl yapılır?



Ben bayat ekmekli ton balığı köftesini akşam yemeğine yapmıştım. Yanına birde nohutlu bulgur pilavı yapıp, ayranla yemiştik. Çocuklarım zaten balığı her türlü sevdikleri için ayıla bayıla yediler. Hatta bana: ''Anne köftelerin içine balık koymak yerine önümüze sade olarak getirsen de biz yerdik.'' dediler. Gerçekten de yiyorlar. O yüzden ben bu köfteden öyle sık yapmıyorum. Hatta bugüne kadar sadece 2 kez yaptım diye hatırlıyorum, yanlış hatırlamıyorsam.

Ama yukarıda da yazdığım gibi özellikle eşi ve çocukları balık sevmeyen kişilere bu köfteyi şiddetle öneririm. Kesin yapın. 🙆

2 yorum:

  1. Köfteler çok güzel olmuş. Bayat ekmeleri değerlendiriyor olmak da müthiş.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil