11 Mayıs 2017 Perşembe

Lohusa Gecelik Seçimi Nasıl Olmalı?

Hamileliğin son yıllarında hastahane çantası hazırlarken içine koyacağın en önemli malzemelerden biride lohusa geceliğidir. Doğum yaptıktan sonra, hastahane önlüğünü çıkarıp, lohusa geceliğini giyersin.

Lohusa geceliği seçimi yaparken, ilk dikkat etmemiz gereken unsur geceliğin düğmeli olması. Çünkü bebeği ilk günlerde sık sık emzirmek gerekiyor. O yüzden bebeğini emzirirken sana kolaylık olması açısından önden düğmeli yada yan taraflarından düğmeli olmalı. 

Pijamalarının beli ise ayarlanabilir olmalı. Nede olsa doğum yapınca hemen eski kilona hemen gelemezsin. O yüzden ne hamile halindeki gibi belin, nede ilk hamile kaldığın andaki gibi bir belin olamayacağı için, bel boyutu ayarlanabilir olması senin için iyi olur. 

Lohusalığın baş belası olan terlemeyi engellemek için ya %100 pamuklu kumaşlardan üretilmiş lohusa gecelik tercih edilmeli. Yada penye-pamuk karışık terlemeyi engelleyen kumaşlardan üretilmiş olmalı.

Tabi birde özellikle ilk hamileliği olan acemi annelerin ikilemde kaldıkları bir diğer konu ise gecelik mi? yoksa pijama mı olacağı? İki seçeneğinde avantajlı ve dezavantajlı yanları var.
Misal; Doğumhanenin buz gibi olması ve doğumhanede yaşanan travmadan kaynaklı ilk doğumdan çıktığın anlarda tir tir titrersin. Bu sebepten pijama sıcak tuttuğu için iyi bir tercih olabilir. Bir başka artı yanı ise pijamanın içinde rahat hareket edebilirsin. Kesinlikle toplanma yapmaz. 
Ama normal doğum değilde sezeryan yada dikişli doğumlar olması halinde ise gecelik olması gerekiyor. Dikiş kontrolünde sürekli pijama çıkarıp, giymekle uğraşmazsın. Yada sonda takılma gibi durumlarda da gecelik kullanmak şart olur. O yüzden 3 defa lohusalık geçirmiş bir bayan olarak buradan sizlere tavsiyem hastahane çantasında en az birer tane lohusa geceliği vede lohusa pijaması bulundurun. Nede olsa her ihtimali düşünmek gerekiyor.

Lohusa Gecelik Seçimi Nasıl Olmalı?

Peki şimdi lohusa geceliğini nereden almak gerekir? Diye bir soru kafanıza takıldıysa. Yine sizlere nacizhane bir tavsiye iç giyimde bir sürü farklı model sunan ifondi çok güzel bir tercih olur. Çünkü ifondi sitesinde üretilen tüm ürünler yerli malı olup, sağlığa zararlı hiç bir şekilde kumaş kullanılmamış. Sitedeki ürünlerin hepsi yüzde yüz orijinal ve tasarım parçalar. Üstelik hamile ve lohusa takımlarında %44'e varan indirimlerde bulunmakta. Bence bu fırsat kaçmaz. Sizlerde hemen sitedeki ürünlere bir göz gezdirin.

Günümüzde her zaman şık ve hoş olmayı isteyen biz bayanlar, doğum sonrasında da bu şıklıklarımızı devam ettirmeyi amaçlıyor ve bakımlı görünmeyi arzu ediyoruz. Lohusa pijama veya geceliklerimizin kalitesi ve rahatlığı, kendimize olan güvenimizin tazelenmesi ve iyi hissetmemiz açısından önemlidir. Birbirinden güzel modeller arasında bizi yansıtan pijamaları ve özellikle mevlitlerde giyilen saten, göz alıcı lohusa gecelikleri giyerek, hem anneliğin hem de kadın olmanın keyfini birlikte sürebiliriz.


2 yorum:

  1. Dügme çok rahat oluyor. Terletmeyecek kumas olmasi da önemli tabii

    YanıtlaSil
  2. Kadın giyim ürünlerindeki tercihleriniz sizi hemcinslerinizden ayıran en önemli etmenlerden biridir. Farklı tarzlarda olmak, ilgi görmek ve hoş görünmek için tercihlerinizi doğru şekilde yapmalısınız. Biz de tercihlerinizi doğru ve kendinize özgü yapabilmeniz için kadın giyim kategorisindeki çeşitliliğimizle bunu sağlamayı amaçlıyoruz.

    Partnerlerinize veyahut etrafınızdakilere güzel ve şık görünmek için özel tasarımlarıyla dikkatleri üzerinize çeken Mite Love Kadın Giyim ürünleri son derece kaliteli ve kullanışlıdır. Uzun süreli kullanımlarda dahi hiçbir problem yaşamaksızın rahat ve güvenilir bir şekilde kullanılabilmektedir.

    Kadın aksesuarları, Büstiyer, Elbise, Etek, Gecelik, İç Giyim, Jartiyer ve Kadın Çorabı modelleriyle sizlerin beğenisine bu kategori altında sunuyoruz.

    YanıtlaSil