31 Ocak 2017 Salı

Zinde Uyanmanın En Güzel Yolu

Zinde güzel bir güne başlamanın yolu, kesintisiz ve kaliteli bir uyku uyumaktan geçiyor. Peki kaliteli bir uyku uyumak için ne gerekli? İlk olarak rahat bir kafa, huzurlu bir vicdan gerekli. Tabi bunlar yanında kaliteli bir yastık ve yorganda gerekli. Vicdanın huzurlu ve kafan rahatsa uyursun, gerisi teferruat diye düşünmeyin. İnananın uyunmuyor. Tecrübeye tabi...



İsterseniz daha anlaşılır anlatayım. Bir kere kalın yün bir yorganda uymak demek uyurken her sağa sola dönmen de uyanmak demek. Çünkü bu yorganlar üzerinde ağır ve kalıp gibi olduğu için, sağa sola dönmeni zorlaştırıyor. Hadi döndün diyelim. Bu seferde üzerinden düşüyor. Al sana uykunun kesilmesine en büyük etken. Yatak üzerindeki hareketlerden asla etkilenmeyen. Kırışmayan ve toplanmayan bir yorgan gerekli...

Peki bende elyaf yorganda yatarım deme, sakın! Elyaf ince yorganlarda gece bir yerlerinin üşümesine sebep olduğu için, uykun yine kesiliyor. Eeee o zaman ne yapmam gerekli diye sorarsanız?
Size nazichane tavsiyem...
Gebe bir blogger olduğum için zaten uyku düzenim bu aralar hallaç pamuğu gibi olduğunu devamlı yazmam sonucu öğrendiniz. Zar zor uyuduğum saatleri de yorgan yüzünden uykumun kesilmesini istemedim. Bende hemen en sağlıklı ve organik malzemelerle üretilen yorgan çeşitlerini araştırdım. Ve karşıma yatsan yorgan çeşitleri çıktı.

Bir kere malzemeleri organik ve kaliteli. İster yaz, ister kış yorganı olsun. Yorganınız hava alıyor olması çok güzel. Üstelik ölçü birimleri sizin istediğiniz şekilde bulmanız mümkün. Bence bu iki seçenek bile harika! Üstelik bir sürü yorgan seçeneği var. Kaz tüylüsünden, elyafına. Pamuklusundan, yünlüsüne. Organik pamuklusundan bambusuna kadar bir sürü seçeneğini var. Siz alerjiniz ve yorgan anlayışınıza göre; size en uygun olduğunu düşündüğünüz yorganı çok kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.

Ben organik kaz tüylü yorgandan hemen sipariş verdim. Böylece gece ne donacağım, nede sucuk gibi terleyeceğim. Gece terlemelerin önüne geçerek, her sabah kirlilik hissi ile uyanmayacağım, yaşasın!

Tabi bu yorganlardan sadece kendim için değil. Çocuklar içinde birer tane sipariş vermek istiyorum. Çünkü neşeli ve güzel bir güne başlamak. Bizim kadar hatta daha fazla çocuklarında hakkı. Yanlış mıyım?


4 yorum:

  1. Çok güzel bilgiler. Kizim uyutsa ben her sartta uyurum 😊

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru söylüyorsunuz. Rahat bir uyku çekmek çok önemli. Günün yorgunluğu ancak rahat bir uyku ile atılabilir. Yorgan da rahat uykunun bir parçası. Ne iyi etmişsiniz yeni bir yorgan almakla. Çocuklar da kesinlikle hak ediyor bu güzel hediyeyi. Güle güle kullanın..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. :)
      sevgiler asıl benden sana olsun...

      Sil