26 Ocak 2017 Perşembe

Şişle Yapılan Örgü Bebek Tulumu Modeli

Merhabalar sevgili okurlar yine bir örgü modelini paylaşmak için karşınıza geçtim. Çünkü bildiğiniz üzere bu ara en büyük takıntım örgü örme...
O yüzden taslaklarım da sizlerle paylaşılmayı bekleyen daha bir sürü model var. Hepsini tek tek paylaşacağım. Beklemede kalın...


Şişle Yapılan Örgü Bebek Tulumu Modeli

 Bu seferki modelin ismi örgü bebek tulumu modeli. Bu model şişle örülüyor. İp renk seçimini ve tulumun süslemesini siz kendi hayal gücünüze göre süsleyebilirsiniz. Ben kırmızı çiçekler yapıp, tam ortasına da beyaz düğme dikip, süsledim.



 Şişle Yapılan Bebek Tulumu Nasıl Örülür?

Gerekli olan malzemeler 2 yumak siyah ip, yarım yumak kırmızı ip, düğme ve 3,5 numara şiş gerekli.

Bu modeli ön ve arka olmak üzere iki parça halinde örülüyor. Örgüye paçalardan başlanılıyor.

 Şişle Yapılan Bebek Tulumu Nasıl Örülür?

Paça yapımı:
  • İlk olarak paçanın birini yapmak için 30 ilmek atın. Sonrada arttırmadan 6 sıra haraşo örün. Daha sonra her sırada 1 er sıra arttırarak 35 ilmek olana kadar örün. Sonra o paçayı bir kanar da bekletin. 
  • Diğer paçayı da aynen ilk paça da yaptığınız gibi 30 ilmek ile başlayıp, 35 ilmeğe kadar her sırada 1 er ilmek arttırarak örün. 
  • Şimdi iki paçayı birleştirme zamanı ilk paçayı alıp, bir 4 ilmek atıp, daha sonra diğer paçayı örün. Böylece iki paça da bir şişte birleşmiş olacak. Daha sonrada hiçbir şekilde attırma ve azaltma yapmadan 60 sıra kadar örüyoruz. Boyutunu siz çocuğun boyuna göre ayarlayın. Ben evde olan bir çocuk zıbınını baz olarak boyut ayarladım.

 Şişle Yapılan Bebek Tulumu Nasıl Örülür?

Koltuk altı ayarlama ve kesme:
  • İstediğiniz boyda ördükten sonra koltuk altını kesmek için 10 sıra haraşo örün. Aradaki düzü ör. En son 10 ilmeği de haraşo örün. 4 sıra bu şekilde örmeye devam edin.
  • 4 sıra ördükten sonra 4 ilmek kesip, 6 ilmek haraşo sonra düz örgü. En son yine 6 ilmek haraşo ve sonda kalan 4 ilmeği yine kesin. Bu şekilde iki kenardan da 4 er ilmek keserek koltuk altını kesmiş olacağız.
  • Şimdi de yukarıdaki fotoğraf karesinde de gördüğünüz üzere aradaki düz ilmekleri eksiltme işlemlerini yapıyoruz. Bunu içinde her haraşodan sonra karşılıklı olarak iki kenardan da 1 er ilmek kesiyoruz. Yani eksiltiyoruz. 
  • Bu şekilde de 20 sıra düz ilmek kalana kadar her sırada karşılıklı olarak eksiltmeye devam ediyoruz. 

 Şişle Yapılan Bebek Tulumu Nasıl Örülür?
  • En son bitirmeye yakın her tarafını yine haraşo örerek 6 sıra örün ve bitirin. Ön kısmında askıları yapmadan hemen bitirin. Arka kısmını da aynı şekilde yapın. Tek fark olarak bitirmeden önce kenarlardaki son 6 ilmek haraşoları uzatıp, askı örün.
 Şişle Yapılan Bebek Tulumu Nasıl Örülür?

  • Yukarıda anlattığım gibi arka kısmını örmek içinde önce paçalardan başlayarak aynı şekilde örün. Tek fark arka kısmını bitirmeden önce askılarını da yapıp, öyle bitirin. Sonrada ön ve arka kısmı tersten üst üste gelecek şekilde dikin.
  • Sonrada istediğiniz şekilde cepler ve çiçeklerle süsleyin. Ben ön tarafın iki kenarına cep örüp, üstlerine de kırmızıdan birer çiçek yapıp diktim. Askı kısımlarını da aynı şekilde sade düğme dikmek yerine altına kırmızı çiçek örüp, sonra üste düğme diktim. Askıları da takıp, çıkarmak için zincir çekerek ilik yaptım. En alt paça kısımlarını ise çıtçıt diktim. Böylece bez değişimi yaparken tüm örgü tulumu çıkarmaya gerek kalmadan çıt çıtları aşarak değişim yapabiliriz.

Şişle Yapılan Örgü Bebek Tulumu Modeli

Veeee bir örgü modeli anlatımın daha sonuna geldik. Umarım yazdıklarım ve yüklediğim fotoğraflara bakarak sizde örebilirsiniz. Yada size ilham kaynağı olabilirim. Takıldığınız bir yer olursa bana yorum olarak sorun. En kısa zamanda sorularınızı cevaplarım. Bana yazılan mail ve soruları n mümkün mertebe hepsini yanıtlıyorum, bilginize....


2 yorum: