13 Ağustos 2016 Cumartesi

çocuklar ile birlikte izlenilebilecek filmler #5

Merhabalar sevgili okurlar;

bugün sizlere uzun zamandır paylaşmayı ertelediğim çocuklar ile birlikte izlediğimiz filmleri paylaşmak istiyorum. Yine izleyeli uzun zaman olan bu filmler birbirinden güzel ve eğlenceli. Çocuklar ile birlikte eğlenerek en az 3 saat kesintisiz film izlemek istiyorsanız; bu filmlerden birini izlemenizi tavsiye ederim. İsterseniz ilk filmimiz ile birlikte başlayalım.

Hayvan bakıcısı

Hayvan bakıcısı filminin konusu; hayvanların konuştuğu, 'beceriksiz' ya da 'kendisini beceriksiz gören' bir erkeğin 'adam olma' hikayesini anlatan bir komedi filmi.






Kız arkadaşına evlenme teklif ettiği gece reddedilen Griffin, o tarihten sonra kendini işine ve dolayısıyla hayvanlara adamış bir adam. Evet, bir hayvanat bahçesinin bakıcısı kendisi. Hayvanlar ondan çok memnun. Ama o kendisinden ve hayatından hiç memnun değil. Kız arkadaşı tekrar ortaya çıktıktan sonra onu yeniden elde etme derdine düşüyor. Bunun için mesleğini değiştirmesi ve hatta bambaşka bir adama dönüşmesi gerektiğini düşünüyor. Hayvanlar ise çok sevdikleri Griffin'e bu konuda yardımcı olabilmek için onunla konuşmaya başlıyorlar...




Griffin'in hayvanlarla konuştuğu bölümleri, bir bakıma kendi iç dünyasıyla hesaplaştığı ve değişmesi gerektiği fikrine vardığı bölümler olarak ele alabiliriz. Kızı bir şekilde elde ettikten sonra ise onunla asla mutlu olamayacağını anlamasından sonraki kısımları ise asıl 'olgunlaşma' hikayesi bölümü olarak düşünebiliriz. Mutluluğu uzaklarda aramayı bırakıp etrafına döndüğünde Griffin, mutlu olmak için değişmesinin değil, sadece kendisiyle barışmasının yeterli olacağını görüyor.


Bence 'kesin izlenmesi gereken bir film' diye düşünüyorum. Günümüzde şehirlerde hayvanlardan uzak yaşam süren çocuklarınız ile birlite izleyin. Çünkü bu komedi filmin en güzel artı yanı ise küfür ve argodan uzak. Buda çocuklar ile birlikte izlenilebilecek en güzel hayvan empatisini aşılayan filmlerden biri oluyor. İzlemeyenler kesin en kısa zamanda izlesin!


Müzede bir gece

Müzede bir gece filminin konusu ise; Eşinden boşanmış Larry hiçbir işte dikiş tutturamadığından eski karısı ve oğlu ile halen kalıcı bir bağ kuramamış üstelik büyüme çağının kapılarını zorlayan oğlu, annesinin nişanlısının mesleği brokerlığa gözünü dikmiş. Larry oğlunun elinden yavaş yavaş kaydığını görür görmez bulduğu ilk iş fırsatını geri tepmiyor. Görevi bir müzede gece bekçiliği yapmak. İlk başta kolay görünen bu görev, geceleri müzedeki tüm varlıkların canlanmasıyla zorlu bir hal alıyor…



Film düpedüz fazla ciddiye alınmaması gereken bir eğlencelik. Hakkını verelim ilk bölümlerinde bu görevi yerine getiriyor. Müzede Atilla’dan ilk insanlara kadar pek çok farklı varlık var; ama daha fazla çeşitlilik de yaratılabilirmiş sanki. Film böyle yapıp sadece tek bir geceye odaklansaymış daha eğlenceli de olabilirmiş kanımca.




Yine de 'Müzede Bir Gece' fazla zihin yormadan, çocuklar ile birlikte hoş vakit geçirebileceğiniz ve büyük kısmında vasatın altına düşmeyen bir komedi. Gece olunca canlanan küçük insanların yarattığı mizah da görülmeye değer bence.

Hansel ve Gretel cadı avcıları 


''Çocukken okuduğumuz/dinlediğimiz Hansel ve Gretel masalını hepimiz biliyoruzdur. Eşinin zoruyla Hansel ve Gretel'in babası, çocuklarını ormana bırakır ve çocuklar ormanda şekerden yapılma bir ev bulurlar. Eve girip cadının da yardımıyla karınlarını doyururlar. Daha sonra cadının asıl amacını öğrenirler ve cadıyı öldürmeyi başarırlar. ''


Masalımız burada bitiyor ve film bize masalı biraz değiştirerek çocukların hayatının devamında neler yaşadıklarını da anlatıyor; Hansel ve Gretel, cadıyı öldürdükten sonra bu işi bir meslek haline getirip cadı avcılarına dönüşmüşler. Kasabanın başkanı tarafından, kaçırılan çocukları bulup cadıyı öldürmeleri için işe alınan Hansel ve Gretel bu sırada ormana bırakılmalarının asıl nedenini de öğreniyorlar. Bunu tam olarak söylemeyi düşünmüyorum, söylersem filmin bütün büyüsü bozulacak; bu yüzden yalnızca masaldaki anne ile filmdeki annenin birbirlerinin zıttı olduğunu söyleyip geçeceğim :)




Film sinemalarde 3D olarak yayınlanmış. 3D'li yayın çocukları korkutabilirdi. Çünkü filmde Hansel ve Gretel farklı suratta çirkin ve korkunç cadıları öldürüyor. Ancak benim gibi evde bir internet sitesinde film izlerseniz. O sahneler insanın gözüne gözüne sokulmadığı için, çocuklar hiçbir şekilde korkmuyor, tecrübeye tabidir. Masal ve aksiyon sevene özellikle biz büyüklere siddetle tavsiye ederim. :)


Benim bugünlük film tavsiye yazım bu kadar. Allah nasip ederse bu akşam planımda yine çok güzel psikolojik, çocuklar ile birlikte izlenilebilecek bir film izlemek var. İzleyince filmden tahmin ettiğim şekilde etkilenirsem; paylaşmayı bekleyen diğer izlediğim filmlerden önce o filmi paylaşırım. ;)

4 yorum:

  1. ay hepsi çok güzellll 😌😌😌

    YanıtlaSil
  2. Hansel ve Gratel çok kan revan içinde bir filmdi diye hatırlıyorum. Küçük ekranda idare ediyordur aam büyük ekran bana bile fazla gelmişti. Hoş çocuklar umursamadı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar o tür aksiyon filmlerini bir oyun gibi düşündükleri için pek umursamıyor. Evet küçük ekranda pek göze çarpmıyordu. O yüzden ne biz nede çocukları hiçbir şekilde etkilemedi. ;)
      Yorumun için teşekkürler Handan

      Sil