13 Ekim 2012 Cumartesi

İSTİKLAL MARŞINA YAPILAN HAKARET

merhabalar sevgili okurlarım size bugün, haberlerde gördüğüm vede çok canımın sıkıldığı bir durum hakkındaki nacizhane fikrimi paylaşmak istiyorum. Çünkü bu haberi izledikten sonra gerçekten de çok sinirlendim.


Haberde bir gurup gencin, 'İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmamaları' şeklindeki haber, belkide birçoğunuz izlemişsiniz veya okumuşsunuzdur. Birçoğunuza göre normal de olabilir herkese zorla söyletmek zorunda değiliz diyorsunuzdur. Ama bana göre çok kötü bir davranış. Kesinliklede normal değil...


Çünkü orada bulunan yüzlerce kişi ayağa kalkarken üç kişinin ayağa kalkmaması size göre normal ise, size şunu demek istiyorum 'yani yüzlerce kişi hata yapmış..üç kişi ise doğru yapmış öyle mi ?'

Neden istiklal marşını bu kadar öteleyebiliyoruz ? neden çok önemsizmişçesine yargılara varabiliyoruz ?

O kişiler bu ülkenin vatandaşları değiller mi ? vatandaşı oldukları ülkenin marşına saygı göstermelerini istemek neden aykırı bir davranış gibi gösterilmek istenir ki ?

Örnek verecek olursak ben bir başka Ülkedeyim diyelim..ve bir ülkenin marşı çalındı..ben söylemesem bile ayağa diğer insanlar gibi kalkar saygımı ifade ederim..

Ama burada ki örnekte bile ayağa kalkmayanlar bir başka ülkenin vatandaşları değil ki..mensubu bulunduğumuz ülkenin vatandaşları..

Evet zorla hissettiremez siniz bazı duyguları..olmazsa olmaz..ama biz onlardan hissetmelerini zorla istemedik ki ? sadece ayağa kalkıp saygı göstermelerini istedik..bunun sakıncası nerede var ?

Kendilerine insan olarak saygı beklerler değil mi ? neden saygı..dostluk..barış ve de kardeşlik deyip bunu başkalarından esirgiyorlar? bu kabul edilebilir mi sizce ?

Bu marş, ülkenin vatandaşları saygısızlık göstersinler diye meydana gelmedi..Belli bir mücadelenin sembolüdür..ayağa kalkmayanlarda özgür düşünce içinde değil..sadece vatanı bölme amacında olan ayrılıkçı kişilerdir..

Bu ülkenin ekmeğini yerken..her türlü hakkından yararlanırken bu ülkenin temel vatandaşlarıyız diyecekler..hak isteyecekler..ama bir yandan da ülkenin değerlerini yok sayacaklar.. Yook efendim bu o kadar kolay değil....

Arkadaşlar benim düşüncem böyle sizce yanlış mı düşünüyorum? 


13 yorum:

  1. duygularıma tercüman oldunuz.. teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimle aynı düşüncede olmanıza çok sevindim.

      Sil
  2. maalesef tatlım..ne milli ne dini değerlere saygı kalmamış artık..geçenlerde bir okulun önünden geçerken istiklal marşı başladı tabii ben hemen saygı duruşunda okumaya başladım..ama tam dibimde bir adam elinde sigara kulağında telefon lay lay lom....üstüne üstlük ben bu adamın o okulun öğretmenlerinden biri olduğunu öğrendim ve şok oldum...
    bu nedir ya...ben kime emanet edeceğim çocuklarımı şimdi:((((bu kadar mı saygısız bir toplum olduk biz...yazık ki ne yazık....

    YanıtlaSil
  3. üzücü bir durum ama aynen öyle :(( öyle bir toplum ki öğretmenide öğrenciside hep aynı hiç saygı yok.

    YanıtlaSil
  4. Bilincli olarak yapilmasa yuzler o sekilde kapatilir miydi bilmem..bende sevmedim hoslanmadim ama insanin icinde ne tasidigini bilemeyiz iste..
    Saygisizlik oldugu kesin ama bizim de bu sekilde onlari dile dolamamiz da pek zarif bir davranis olmasa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ben zaten zorla o duyguları hissetsin demiyorum ama en azından o yaşadığı Ülkeye bir saygı niyetine ayağa kalkmaları gerekli idi ben ona sinirlendim. Ayrıcada onları dile doladığımızda yok sadece rahatsız olduğum bir durumu burda paylaşmak istedim buna hakkımın olduğunu düşünüyorum.

      Sil
    2. Ağzına sağlık.demek istediğini de çok iyi anladım arkadaşım..evet başka bir ülkede olsak dahi o salonda o ülkenin marşı çalınsa dahi ayağa kalkmamız gerekir..
      bu o insanların nankörlüğü,ve içlerindeki vatan hainliğinin sunumudur...sessiz kalınamaz bir vaziyettir..
      zira kendileride durumun farkındaki 2 si yüzünü gözünü örtmeye çalışmış ... Allah bildiği gibi yapsın ne diyelim...

      Sil
    3. teşekkür ederim canım benim, evet aynen bende onu anlatmak istiyorum bu tüm türk milletine yapılan bir saygısızlık bu duruma tüm türküm diyen herkesin kanına dokunmalı bence....ayrıcada amin inşallah.

      Sil
  5. size sunulmuş bir ödül var sayfamda.bilginize:) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam canım şimdi bloğuna uğrayıp ödülü alırım:) bu arada çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. çok haklısın arkadaşım gençler bilinçli yapmışlar eğer normal olsaydı zaten yüzlerini kapatmazlardı bari utanmasını bilmişler de yüzlerini gizlemişler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilinçli yaptıkları zaten çok belli acaba saygısızlık yaptıklarının farkındamılar ben bunu çok merak ediyorum

      Sil
  7. ödül için teşekkür etmek istemiştim ama postuna yorum yazamadım. Yorum kısmı açılmadı.
    Ödül için çok teşekkür ederim...
    Sevgiyle kalın...
    Not: Bu posttaki edepsizler için yorum yapmak istemiyorum. Çok uygun sıfatlar biliyorum ama buradan söyleyemem ;(

    YanıtlaSil