30 Mart 2023 Perşembe

HAZIR KADAYIF TATLISI ŞERBETİ TARİFİ

 Hazır kadayıf şerbeti nasıl yapılır? sorusunun cevabı evde pratik bir şekilde kadayıf tatlısı yapmak isteyenlerin merak ettiği bir konudur.

Dışarıdan aldığımız #telkadayıfı evde kendi zevkimize ve damak tadımıza göre fırınlayarak kızarttıktan sonra şerbetini dökeriz. Bunu yapmayı bilmeyenler ya da vakti olmayanlar da dışarıdan paket halinde aldıkları, hazır kızarmış kadayıfın şerbetini kendileri hazırlayarak pratik bir şekilde bu tatlıyı yapabilirler. İster kadayıfı kendiniz kızartın, ister hazır kızarmış halde alın her iki durumda da şerbeti kendiniz hazırlamanız gerekiyor. Kadayıf şerbetini yapmayı bilmeyenler için bu yazımızda gerekli malzemeleri ve şerbetin yapılışını paylaşacağım.


KADAYIF ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

Evde kadayıf şerbeti hazırlamak doğru oranda malzeme kullanıldığında son derece kolaydır. Fakat bazen şerbetin tadında sorun olmasa da tatlı hamurlaşabilir. Böyle bir durumda emeğiniz ve kadayıf boşa gidebilir. Bu Paylaşımımda sizlere kadayıf şerbeti hazırlamanın ve bunu tatlıya dökmenin püf noktaları hakkında bazı ip uçları vereceğim. Bu detaylara dikkat ederek siz de evde hazır kadayıf yapıp sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.

Hazır Kadayıf Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler 

✅ 5 su bardagi seker

 ✅ 6 su bardagi su

 ✅ 3-4 damla limon suyu 

Kadayıf Şerbeti Yapılışı

Bir tencerenin içine belirtilen miktarda su ve toz şekeri alın. Toz şeker tamamen eriyene kadar bir  kaşık yardımı ile karıştırarak kaynatın. Daha sonra içine taze sıkılmış limon suyunu da ekleyin ve şerbeti güzelce karıştırıp birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Şerbeti biraz ılıması için bekletin siz de bu arada kadayıfı hazırlayın. Paketin içindeki kadayıfları geniş bir kabın içine alın ve biraz ılımış olan şerbeti bir kepçe yardımı ile yavaş bir şekilde kadayıfların üzerinde gezdirin. Tatlı şerbetini çekene kadar bekledikten sonra servis tabağına aldığınız kadayıf tatlısını sade ya da üzerine kaymak koyarak ikram edebilirsiniz

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun....

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

6 yorum:

  1. Benim evin erkekleri tatlı sevdiği için arada yaparız biz de

    YanıtlaSil
  2. oleey teşekkürler :) osmanlı şerbeti yapıyo musuun :)

    YanıtlaSil
  3. Böyle bil serbetli o kadar çok severim ki. Akşama yapayım bare. Eline emeğine sağlık 🥰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. O zaman sizede kolay gelsin :)

      Sil