5 Kasım 2019 Salı

İPEK SOKAĞI KİTAP YORUMU

Yazar: Asalet Salgınoğlu

Sayfa Sayısı: 192

Yayın Evi: Meriç

İPEK SOKAĞI KİTAP YORUMU


Merhabalar arkadaşlar, bugün sizlere 2 günde okuyup bitirdiğim çerez tadındaki İpek sokağı adlı kitabı paylaşmaya geldim. Bu kitap özellikle genç kızların bayılacağı cinsten harika bir kitap. Üstelik okuması da çok basit.
İpek sokağının baş kahramanı Aylin Ankaralı ama iş sebebi ile Eskişehir de yalnız başına yaşayan bir kadın. Bir gece yarısı karşı komşusunun evinde yaşanan aile dramı sebebi ile karşılaştıkları polis memuru ile başlayan bir ilişki ve bu ilişki sonucu nişanlanma ve evlilik serüvenlerinin yer aldığı bir kitap. Üstelik eşinin tayini Şanlıurfa'ya çıkınca oraya yerleşiyorlar. Yazar Şanlıurfa'nın havasını gezilecek tarihi yerlerini de öyle güzel anlatmış ki kitabı okurken sende Aylin ile birlikte oraları geziyormuş gibi hissediyorsun. 

Kitabın serisi olacakmış. Yazar instagram sayfasından ikinci kitabın geleceğini bildirmiş. 2. kitabını da okumak istiyorum. Çünkü kitap biterken hani yazımın başında da yazdığım gibi karşı komşusunda bir aile dramı yaşandı yazmıştım ya; İşte o olaydan sonra bir daha haber alamadığı komşusundan mesaj geliyor. 
''İpek sokağında yitirilmemiş, kaybedilmemiş tek dostumsun. 
En kısa zamanda görüşmek üzere. 
DİLEK... ''diye...

Kitaptan altını çizdiğim yerlerin bir kısmı:

Herkesin hayatında fosforlu renkler yok ve hatta herkesin gökkuşağında yedi renkte yok. Hatta bazılarının gökkuşağı da yok.
Of meğer evlenirken ne çok acırmış kapandı zannedilen yaralar. Şakır şakırda kanarmış, yıllardır bu kadar gömülmedim babamlı mevzulara. 

İpek Sokağı kitabı herne kadar başlangıcı acıklı bir olay ile başlasa da aile sıcaklığını öyle güzel anlatmış ki. Kitabı okurken seninde içinde bir huzur, suratında da anlamsızca bir gülümseme ile okuyorsun. Hatta zaman zaman üzülüp göz yaşlarına hakim dahi olamıyorsun...

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

2 yorum:

  1. Kesinlikle okumam gereken bir kitap, kalemine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) o zaman sana iyi okumalar...

      Sil