25 Temmuz 2019 Perşembe

EYMİR GÖLÜ GEZİSİ

Bir zamanlar ODTÜ arazisi içinde kaldığından ODTÜ Gölü olarak da bilinen Eymir Gölü, 70’ten fazlası üreyen olmak üzere 200’ün üzerinde kuş türüne de ev sahipliği yapıyor. Ankara’nın Gölbaşı ilçesi sınırları içinde bulunuyor. Esasen göl, bir akarsu yatağı. Mogan, İncesu ve Eymir derelerinin aktığı vadinin alüvyonla dolması sonucu oluşmuş bir yer. Ancak denizi olmayan Ankaralılar için hafta sonlarını bol bol yürüyüş yapıp temiz hava alabilecekleri ender yerlerden biri...

EYMİR GÖLÜ GEZİSİ



Son kalan vahalardan biri olan Eymir Gölü, özellikle son yıllarda daha da artan gökdelenlerin arasında hapsedilmiş ve gökyüzüne hasret Ankara için adeta bir akciğer! Saklı bir cennet! Yaklaşık 12 kilometrelik gölün çevresindeki yol, Ankara’da yürüyüş yapanlar ve bisiklet kullananlar için en gözde mekânlardan birisi ve harika bir parkur konumunda bulunmakta. Bizde ailecek bir hafta sonu bu gölde yürüyüşler yapıp, biskletler sürdük. Son olarak "bağ evi resteurantta" yemek yiyip, geri döndük.


EYMİR GÖLÜ GEZİSİ


 Eymir gölü çevresinde yürürken çektiğim görüntüleri birleştirerk bir video daha hazırladım. Videoyu yine buraya bırakıyorum. Bu arada ben bu youtebe işini sevdim. Video hazırlamak eğlenceli. Ama yanlız takipçim orada çok az olduğu için video düzenleme işini biraz ağırdan alıyorum. Takipçilerim yükselirse daha çok videolar gelecek haberiniz olsun ;)



Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

5 yorum:

  1. Eymir Gölü'nün çok güzel tanıtmış sınız Sultan Hanım tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim. Asıl ben teşekkür ederim okuyup geçmeyip, yorum yaptığınız için

      Sil
  2. Göllerimiz hepsi birbirinden güzel ama maalesef kuraklık gerçeği korkutucu boyutlarda..Umarım Eymir hep güzel kalır

    YanıtlaSil
  3. eymiir. ne güzel yer hıhım. ankara ne çok severim ki zateen :) ege dönüşü demek kiii tatliş aile yine gezideee :)

    YanıtlaSil