23 Şubat 2018 Cuma

TOMURCUKLU BERE MODELİNİN YAPILIŞI

Merhabalar arkadaşlar.
Kızım doğunca; ona bebek hediyesi olarak amcamın oğlunun eşi bir şapka verdi. Şapka alışa gelinmiş şapkalardan farklı ve giyen kişiye çok yakıştığını gören herkes ''şapkayı kim ördü?'' sorusunun ardından hemen eli ile sağını ve solunu inceleyerek ''Acaba nasıl örülüyor?'' diye sorunca bende o şapkanın modelini çıkarmak istedim. Üstelik seneye o şapka kızıma küçük gelecekti. Kızım büyünce giyer yada yeğenlerime hediye ederim diyerek örmeye koyuldum.

TOMURCUKLU BERE MODELİNİN YAPILIŞI

Bere yukarıda gözüktüğü şekilde. Modelin ismini ören kişi bilmiyor. Ama ben tomurcuk tomurcuk olduğu için bereye; TOMURCUKLU BERE adını taktım. Anlayacağınız isim annesi benim 😃

Tomurcuklu Bere Nasıl Örülür?

İlk olarak kime örüyorsanız onun kafa ölçüsü şeklinde şiş ile haraşo örün. Sonra o haraşoyu ikiye katlayıp, başlama ve bitiş yerlerini dikin. Böylece yuvarlak kafaya takılan bir saç bandına benzer bir model ortaya çıkacak. Şimdi sıra tığ ile modeli koymaya geçelim...

TOMURCUKLU BERE MODELİNİN YAPILIŞI

Tomurcuk modeli nasıl yapılır?

  • Tomurcuk modelini, yukarıdaki fotoğrafta da gözüktüğü gibi Haroşo ile ördüğünüz baş kısmını ikiye katladıktan sonra ucundan dikmeden tomurcuklarını yapmaya başlayın. İlk olarak 3 zincir çekin. Sonra o zinciri başını dolamadan batın.
  • Sonra yine 3 zincir çekip, 2 haroşa sonra yukarıdaki fotoğraf kolajının ortasında gözüktüğü gibi yine başını dolamadan bir kez batın. Ancak bu sefer almadan sündürün. Bu 1 olacak. Sonra aynı yere bu sefer başını dolayarak yine batıp, sündürün, buda 2 oldu. 3, 4, 5, 6, 7 ve 8'i aynı şekilde sündürün. Yine yukarıdaki kolajdaki son fotoğrafta gözüktüğü gibi 8 kere batılıp, çekilmiş bir sündürme ortaya çıkacak...


TOMURCUKLU BERE MODELİNİN YAPILIŞI


  • Şimdi sıra 8 kere batıp, almadan sündürerek bıraktığınız modelin hepsini ikişer ikişer alın. Yukarıdaki kolajın ilk fotoğrafında gözüktüğü gibi sündürdüğünüz ilmeklerin hepsini 2 şer aldıktan sonra en sondaki kolajdaki fotoğraf gibi bir model ortaya çıkıyor.


TOMURCUKLU BERE MODELİNİN YAPILIŞI


  • Tüm sekiz ilmeği aldıktan sonra ilmeğin başından başını dolamadan alıp, ilk tomurcuğu oluşturmuş olacaksınız.
  • Sonra yine 3 zincir çekip, 2 haraşo sonra başını dolamadan batıp alın. Yine 3 zincir çekip, tomurcuk yapmaya başlayın.  İlk tomurcuğu yaptığınız gibi yapın. Berenin tüm çevresini bu şekilde tomurcuk yaparak tamamlayın.

  • Sonrada üst sıraya 3 zincir çekip, altta zincir çektiğiniz yerin içine sonra yine 3 zincir çekip, diğer zincir çektiğiniz yerin içine, sonra yine 3 zincir çekip tomurcuk yaptığınız yerin üstünden diğer zincir çektiğiniz yerin içine batarak köprücükleri oluşturun.
  • Sonra 3. sıraya geçip yine tomurcuk koymaya ilk sıradaki gibi yapın. Ancak bu sefer bir sıra kaydırarak tomurcuk koyun. Böylece göze daha çok hitap eden bir model ortaya çıkıyor.
TOMURCUKLU BERE MODELİNİN YAPILIŞI

Bu şekilde tomurcuk yaparak bereyi tamamlayın. Berenin sonlarına doğru kestirme yaparak örünki bitişi sivri olsun.

Umarım anlatımım ve koyduğum fotoğraflardan anlayabilirsiniz. Tabi anlayamayan yada takıldığı bir yeri olan kişi çekinmeden bana sorabilir. Elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışırım. 

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin der ve ben kaçarım.... 🙋


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

12 yorum:

  1. Büyük blog takip etkinliğinden geldim bende beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. ''Büyük Blog Takip Etkinliği''katılımınız ve takibiniz için teşekkür ederim.Ben de sizi G+ takipteyim...

    YanıtlaSil
  4. Büyük blog takip etkinliğinden geldim. Takipteyim.Bize de beklerim.:)

    YanıtlaSil
  5. Deep'in blogunda görüp ziyarete geldim. Bu kadar hamarat bir blogu nasıl oldu da gözden kaçırdım. Aslında keşfedilecek ne güzel bloglar var dedim. Bundan böyle takipteyim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, güzel yorumunuz için.
      O zaman hoş geldiniz. Bende hemen size iadeyi ziyarete geliyorum :)

      Sil
  6. çok güzel bir bere olmuş.. ellerinize sağlık iyi günlerde giyilsin.. :)

    bebegimincicileri.blogspot.com

    YanıtlaSil