1 LİMON 1 PORTAKAL İLE 3 LİTRE LİMONATA TARİFİ

by - Şubat 27, 2018

Limonataya kim hayır diyebilir ki? Yoktur diye düşünüyorum. 😋
Özellikle yaz aylarında sıcaklardan kavrulurken canımız hep buz gibi bir limonata çeker.
Sizlerde ''şöyle ev yapımı bir limonata olsa da içsek'' diye düşündüğünüz anlarda hemen derin dondurucudan çıkarıp, 5 dakikada yapabileceğiniz bir limonata tarifi vereceğim. Aslında bu limonata lezzet olarak eşsiz, yapım olarak çok basit olduğu kadar çokta ekonomik bir limonata tarifi. Sadece yapmanız gereken bu aralara her yerde uygun fiyata alabileceğiniz limonları; manav, pazar gibi yerlerden kilolarca alıp, derindonduruca atmak...


Limonlar dondurucuda nasıl saklanır?

İlk olarak yukarıda da yazdığım gibi hazır her yerde uygun ücrete bulabileceğiniz limon ve portakallardan derin dondurucuya koyacağınız kadar kilo koyun. Ben 3 kilo limon ve 3 kilo portakal koydum. Siz bu sayıyı azaltabilir, veyahut çoğaltabilirsiniz...

Yazın kışlıklar hazırlanır da; kışın yazlık hazırlanmaz mı hiç. 😉
Siz kışın boşalan derin dondurucuları bu seferde yazlık için doldurun. Bunun için ilk olarak yazın en çok giden limonatalardan yapmak için 1 limon ve 1 portakalı aşağıdaki fotoğrafta gözüktüğü gibi doğrayıp, buzdolabı poşetlerine koyun. Sonrada derin dondurucuda saklayın. 1 sene hatta daha uzun süre bozulmadan derin dondurucunuzda kalıyor. Benim halen 1 poşet geçen seneden kalan limon ve portakal poşetinden vardı. Geçenlerde yaptım. Yine ortaya harika bir lezzet çıktı. O sebepten bu tarifi kesin yapın. 



1 Portakal 1 limon ile 3 lt Limonata İçin Malzemeler

  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 lt su

1 Portakal 1 limon ile 3 lt Limonata Nasıl Yapılır?

Limon ve Portakalı bir gece önceden buzlukta dondurun. Yada yukarıda da yazdığım gibi kışın bol bol derin dondurucularınız doldurun. Yazın kullanmak için.
Donmuş olan portakal ve limonu 10 dakika bekletin.  Sonrada rondoya koyun. Üzerine toz şekeri ilave edip robottan çekin.
3 lt suya koyun limon tuzuna ilave edip iyice karıştırın temiz bir bezle suyunu süzün. (İçinde kalmış çekirdek yada posası varsa ağıza gelmemesi için)
Sonrada servis yapın.
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun!

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

Bunlarda İlginizi Çekebilir

12 yorum

  1. Yanıtlar
    1. evet gerçekten de çok güzel bir tarif bence bu tarifi kesin yapın...

      Sil
  2. Böyle bir tarifi beş yaşındaki torunum Mehmet Akif'ten öğrenmiştik. Yaptık ve afiyetle limonatalarımızı yudumladık. Bu paylaşım sayesinde de yüzümün gülümsediğini hissettim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 yaşındaki yigeninize maşallah. Ben bu tarifi daha geçen sene öğrendim. Daha önceden bilmiyordum. Ne kadar şanslı ki küçük yaşta bu tarz tarifleri biliyor. Sanırım gelecekteki mesleği şimdiden belli ;)

      Sil
  3. Büyük blog takip etkinliğinden geliyorum,sitenizi takibe aldım:) Kendi bloguma da bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Deep tavsiyesi ile geldim tariflere bakmaktan kendimi alamadım limonlu irmik tarifi özellikle 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş geldiniz. İnşallah daha nice güzel tarifler paylaşacağım. Takipte kalın :)

      Sil
  5. Merhaba ben de Deep ten geliyorum. İyi ki de gelmişim. Takipteyim. Sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Bende sizi takibe aldım.

      Sil
  6. Merhaba :) Valla helal olsun. Ben 5 tane de olsa yapamazdım. Kim bilir nasıl da lezzetlidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bence kendinize haksızlık yapıyorsunuz. Bu tarifi aynen uygularsanız kesin yaparsınız. :)

      Sil