19 Şubat 2018 Pazartesi

MİRAY SU 9 AYLIK

Canım kızım 1 ay, 2 ay, 3 ay derken 9 ay oldu. Hatta bitti bile ya! Evet koskocaman 9 ayıda geride bıraktık. Artık bugün itibari ile 10 aylıktan 2 gün almış bir bebeksin. Hatta bebeklikten çıkıp, çocuk olmaya çok az kaldın.
Günler su misali akıp geçerken sen gözümüzün önünde günbe gün büyümeye devam ediyorsun. Bu ayda çıkmakta bayağı nazlanan dişimiz çıktı. Hatta 2. dişte yolda. Artık bizim dişsiz prenses dişsiz prenseslikten de terfi etti. Çok şükür. Bizi bayağı zorlayan diş problemini de şimdilik atlattık gibi.

Emeklemeyi geri geri emeklemek olarak çeşitlendirirken bir yere tutunarak yürümeyi de daha uzun süre yorulmadan yürüme olarak devam ettirdin. Hatta elinden tutup yürüttüğümüzde adımlarını yere daha sağlam basarak yürüyor. Ancak kafası devamlı yerde kendi ayaklarını izliyor. :) Sanırım oda yürüdüğüne inanamıyor. 😊

Konuşmaya daha 8 aylıkken başlamıştı.8 aylık yazısında yazmıştım. Bu ayda gündüz uykularında uyanınca 'anni anni!' diye ağlayarak uyanıyor. Halinden hoşnut olmadığında hemen 'anni anni' diyor. Ancak ben ona na zaman ''kızım anne anne de'' dediğimde hemen bizim kız ''dede, dede' kelimesini söylüyor. Ben o haline gülüp. 'Kızım dede değil, anne de'' dediğimde oda gülüp, ''dede, dede..'' diyor. Çok komik ama. Sanki benim garezime der gibi bir durum çıkıyor. Ki normalde büyük oğullarım bana bu şekilde garezime bir şey yaptıklarında sinir olup, kızarım. Ama onun o şapşik halleri beni kızdırmıyor. Aksine çok mutlu ediyor.

9 aylık konseptimizi bu sene kara hasret kaldığımız için hiç kar ile tanışamayan kızıma kardan adamlı bir konsept belirledim. Çarşaflardan oluşan bir kardan adam dahi olsa en azından kardan adamı görmüş oldu. 😄


İsmini iyice öğrendi. Ona seslenildiğini anlayıp, hemen kafasını çevirip, seslenen kişiye bakıyor. Hatta ona kendince tepkiler ve sesler çıkararak cevap veriyor. Özellikle 'al' dediğimizde oda hemen ''ahh, ahh' demeye başlıyor. Bir şeyi uzatıp, verdiğimizde elini uzatıp, alıyor. Ancak ver dediğimizde öylece elimize bakıyor. Ama elindeki vermek bir türlü aklına gelmiyor. Yada işine gelmiyor olabilir... 😉 Hatta onun o davranışına ''hepsi benim, hepsi benim diyor'' diyorum. Efe kıs kıs gülüyor. Ve hemen ''Hayır Miray hepsi senin olamaz diyor'' Yani anlayacağınız biz yine Efe ile birlikte Miray'ın dış sesi olmaya devam ediyoruz. Emir abisi biz 'Miray, ... diyor'' dediğimizde ''hayır öyle bir şey demiyor. Çocuk sadece boş boş bakıyor. Siz onun adına uydurmayın'' diyor. Ama oda bizim bu şekilde seslendirmemize alıştı. Ara ara oda yapıyor. O yapınca da Efe ile ben: ' Hayır Miray öyle bir şey demiyor' diye ona misilleme yapınca; katıla katıla gülüyor.

Uyku düzeni yine gündüzleri 2 kez uyuyor. Geceleri ise 8. aya göre biraz düzeldi. Yine kalkıyor. Ancak kalkınca 8 aylıkta yaptığı gibi tekrar uyumakta direnmiyor. Emerken yada beşiğini salladığında hemen uykuya dalıyor.

Canım kızım hayat bizlere neler sunar bilinmez. Kim bilir belki bir gün annen çok uzaklarında olur. Eğer öyle olursa bu yazdığım yazıları büyüdüğünde okuyup. Benim seni ne kadar çok sevdiğimi bilmeni isterim. Sen benim kabul olunmuş bir duam. Hatta hayatım boyunca gerçekleşmesini istediğim bir hayalimdin. Çok şükür ki buda gerçekleşti. Rabbimden daha ne isteyeyim ki. Senin gibi tatlı, bal bir kız nasip etti bana. Çok şükür!....


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

12 yorum:

  1. Allah analı babalı büyütsün inşallahh :) darısı başıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim . Amin inşallah Allah isteyen herkese nasip etsin . 😊

      Sil
  2. Merhabalar iade-i ziyarete geldim takipteyim :)

    YanıtlaSil
  3. Zaten instagramda takiteyim. Çok tatlı maşallah. Hızla büyüyorlar. Bu arada iade-i ziyarete geldim. Bloguma abone olmaya bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evete öyle gerçekten de çok hızlı büyüyorlar. ;)
      Hoşgeldiniz. Ben bloğunuzu mail yolu ile takipteyim zaten. :)

      Sil
  4. Allah bağışlasın en güzel zamanları. Büyük blog etkinliğinden geliyorum www.masalzehra.com bana da beklerim

    YanıtlaSil
  5. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah😊 büyük blog takip etkinliğinden geliyorum takipteyim bende beklerim🙏🏻

    Www.bayankirpikk.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle Allah razı olsun. Amin inşallah...
      Hoş geldiniz. Hemen geliyorum. ;)

      Sil
  6. Sağlıkla büyütün inşallah.. Deep sayesinde gördüm blogunuzu . Kızınızın maceralarını artık birlikte okuyacağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. İnşallah :)
      Hemen bende bloğunuza iadeyi ziyarete geliyorum. :)

      Sil