22 Temmuz 2017 Cumartesi

Emzirme Önlüğü Dikimi Ve Kullanımı

Oğullarım küçükken aile ve arkadaş çevresi ile birlikte dışarı çıkmaktan nefret ediyordum. Çünkü ne zaman öyle sosyal ortamlara katılsam bebeğim emmek istiyor. Bende onu emzirecek bir ortam bulamadığım zaman bebeğim huzursuzlaşırdı. Hatta sırf bu emzirme problemi yüzünden çocuklarını mama ile ile besleyen annelere imrenir. Ve içimden ''Acaba çocuklara bende mama vermeye alıştırsa mıydım?'' diye geçirirdim.  Oysaki emzirmek bir anne için çok özel ve güzel bir durum. Anne bebeğini emzirirken özellikle bağını kurar. Bebek için ise çok büyük bir ihtiyaç. Anne sütünün yerini hiç bir mama ve gıda karşılayamaz. Organik adı ile anılan fahiş fiyatlı mamalar dahi...

Karnı acıkan ve ememeyen bebek huysuzlanır. Bebek huysuzlanınca da anne o ortamda rahat edemez. Güya eğlenmek için gittiği yerden iyice stres olup, geri dönmek zorunda kalır.
Peki ya yeni doğum yapmış anne ve bebeği hiç sosyal hayata çıkamayacaklar mı?
Dışarı çıkıp, nefes alamayan anne mutsuz olur. Anne mutsuz olunca da bebekte mutsuz olur...

Evet bazı mekanlarda emzirme odaları var. Ancak bu emzirme odaları da havalandırılmamış, kötü kokan yerler. Böyle ortamda bebeğini emzirmek, bebeğe faydasından çok zararı olur.

Kızıma hamile iken emzirme önlüğünü bazı blogger annelerden gördüm. Ve kullanışlı bir şeye benziyor diye düşünüp, hemen bende bu emzirme önlüğünden bir tane kendime dikmeye karar verdim. Çünkü dikimi çok basit olan bu önlük sayesinde ''Bebeğimi rahat rahat emzirebilirim'' diye düşünmüştüm. Yanılmamışım...

Emzirme Önlüğü Nasıl dikilir?


Emzirme Önlüğü Nasıl dikilir?

Dikimi çok basit yukarıdaki emzirme önlüğünün üzerinde de yazdığım ölçülerde kumaşı kesin. Sonrada o kesilen kumaşın daha tok olmasını istiyorsanız. ortaya kapitino koyup, onun üstünü de ya aynı kumaş yada benim gibi beyaz polyester kumaş koyup 4 kenarını da dikin. (çevirmek için 1 karış kadar yeri dikmeyin) Sonrada ters yüz diktiğiniz kumaşı çevirip son olarak 2 parmak içten düz bir dikiş yapın. En son bir kurdele ve toka ile de boyuna geçirilecek yeri de ayarlayıp, dikin.

Veee karşınızda her ortamda her yerde hiç sıkılmadan ve rahatsız olmadan bebeğinizi emzirebilmenizi sağlayan emzirme önlüğü'..

Emzirme Önlüğü Nasıl dikilir?



Ben bu önlüğü bir mağazada, parkta, restoran ve kafe de hatta ilk çıktığım bebekli tatilde deniz kenarında dahi emzirdim. Her dışarı çıkacağım zaman çantama ilk koyduğum şey emzirme önlüğü oluyor.


Emzirme Önlüğü Dikimi Ve Kullanımı


Emziren annelere ve anne adaylarına en büyük tavsiyem hemen bir emzirme önlüğü dikmeleri, Yok dikemezseniz de hemen sipariş verip, bir emzirme önlüğüne sahip olun...
İnanın kullanımı çok rahat ve güzel... 😊


4 yorum:

  1. harika bişey bu, geçen benim görümcemde gördüm, çok beğendim. bebeğim olursa, yapacağım mutlaka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle. Bence hamile olduğun zaman ilk bebek hazırlığına emzirme önlüğü ile başlamak lazım. :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Benim kizim emmedi düzgn ya. Ömrümu yedi onun yerine :) cook güzel olmus bencede katiliyorum büşraya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet emmeyen çocukta hakikaten çok zor oluyor. :) İnşallah bir tane daha olursa o emer :)

      Sil