3 Aralık 2016 Cumartesi

Dikişsiz Bebek Süveteri Modeli (anlatımlı olarak)

Merhabalar arkadaşlar bu aralar gündemimde olan örgüden sizlerin çok beğeneceğini düşündüğüm bir bebek süveteri modeli vereceğim. Bu modelin yapımı çok basit. Üstelik bu modeli yapmak için öyle çok iyi örgü bilmenize de gerek yok! Sadece haraşo ve düz örgü örmeyi bilin yeter. Geri kalanını benim tarif ettiğim gibi yaparsanız. Aşağıdaki gibi çok şirin vede şık bir bebek süveterine sahip olmuş olursunuz. Sayıları ister azaltabilir, isterseniz de arttırabilirsiniz.
Bana soracak olursanız; yeni örgü yapıyor olanlar benim verdiğim sayılardan bire bir yapsın, ilk örgüsünü. Daha sonra ortaya çıkan süveterin boyutuna göre sayılarda oynama yapabilirsiniz.

Dikişsiz Bebek Süveteri Modeli (anlatımlı olarak)

Bu modelin orijinalini Derya Baykal'ın programında görmüştüm. Orada daha az ilmekler ile daha küçük bir süveter yapıyorlar. Hatta bu süveterin ismine de 'yeni doğan bebek yeleği modeli' diyorlardı. Ben sayıları kendime göre uyarlayıp, modeli biraz daha büyüttüm. Böylece bu süveteri 2 yaşına kadar giyilebilir.

İsterseniz daha fazla vakit kaybetmeden hemen modelin açıklamasına geçeyim de sizlerde dikişsiz yanlardan 3 er düğmeli bebek süveteri yada yeleğinden hemen yapın... 

Dikişsiz yandan düğmeli bebek süveteri nasıl örülür?

  • Süveteri bebek ipliği ile 3,5 ya da 4 numaralı bir şiş ile örün. Renk seçimini kendi zevkinize göre ayarlayın.
  • Süvetere ilk olarak 58 ilmek atarak başlayın. Daha sonra 7 sıra haraşo örün.
  • Sonrada kenarlarına düğme iliği yapmak için 9 ar sıra bırakın.
  • 9 sıra haraşo sonrada ortaya geçin orta kısma ister bir model koyun. İsterseniz de benim gibi düz örün. Daha sonra surat yada çiçek, böcek örüp aplike yapabilirsiniz.
  • 9 ar ilmek kenar haraşo, 40 ilmekte orta kısmı olacak. Bu şekilde 38 sıra haraşo, düz örgü ve yine haraşo şeklinde örün.

Dikişsiz Bebek Süveteri Modeli (anlatımlı olarak)
  • Yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi boyun kısmını koymadan önce yine tüm 58 ilmeği yine 7 sıra haroşa şeklinde örün.
  • Şimdi de boyun kısmı yapılacak. Bunun için 18 ilmek haroşa, 22 ilmek bitirin. Sonra yine kalan 18 ilmek haroşa örülerek sıra bitirilir..
  • Önce bir kenarı 16 sıra haroşa örün. Sonra diğer kenardaki haroşayı de yine aynı şekilde 16 sıra örün.
  • Şimdi de boyun için ortadan kestiğiniz 22 ilmeği ekleyerek, örgüye yine başladığımız gibi 58 ilmek olarak devam edin.
  • Yine aynı şekilde 7 sıra haroşa örülür. Daha sonrada 18 ilmek haroşa, 22 ilmek model yada düz örgü, 18 ilmek yine haroşa şeklinde örgüye devam edilir.
Dikişsiz Bebek Süveteri Modeli (anlatımlı olarak)

  • 24 sıra 18 ilmek haroşa, 22 ilmek düz ve yine 18 sıra haroşa şeklinde örgüye devam edin. Daha sonrada kenarlarındaki ilik yerleri için gerekli olan kulakları koyun.
  • Bunun içinde iki kenara da 13 er ilmek arttırın. 
  • 17 sıra kenar kulakları ile birlikte örün. Bu kulaklara kaç düğme koymayı istiyorsanız o kadar ilik açmayı unutmayın. Ben 3 er düğme koymak için iki kenardan da 3 er ilik açtım.
  • En son yine 7 sıra haroşa örüp, örgüyü bitirin.
Gördüğünüz gibi çok basit bir model sadece biraz sayılarla haşır neşir olacaksınız. Ama o sorunu da ben sizin yerinize çözüp, buraya yazdığım için çok basit şekilde örebilirsiniz. Örgüyü tamamladıktan sonra düğmelerini ve süslemelerini hayal gücünüze göre ayarlayıp, yapabilirsiniz.

Anneler, babaanneler ve anneanneler uzun kış akşamlarında boş boş tv izlemektense bu şekilde örgüler örerek çocuklarınızı ve torunlarınızı sevindirebilirsiniz. Yada yeni doğum yapacak anne adaylarının bebekleri için örüp, onları mutlu edebilirsiniz. Güzel olmaz mı? Bence çocukları ve gebeleri mutlu etmek çok güzel bir duygu...

Dikişsiz bebek süveterini dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım. Anlaşılmayan yada takıldığınız bir yer varsa bana yorum kısmından ulaşın. Sizlere yardımcı olurum. Hııı bu arada eğer bu modelden örerseniz bana fotoğraf gönderin. Bende sizlerin ismini vererek bloğumda paylaşayım. Nasıl, güzel olmaz mı?

2 yorum: