9 Kasım 2016 Çarşamba

Tokideki sesin 4 aylık hamilelik günlüğü

Merhabalar arkadaşlar; uzun bir aradan sonra nihayet yine bloğuma kavuşabildim. Şimdi bloğumda ki son yayının yayınlama tarihine baktım da -1 ay olmuş- bloğumu açtığım günden bu zamana kadar ilk defa bloğuma bu kadar zaman ara verdim. O yüzden benim için garipsenecek bir durum.


Bloğuma neden bu kadar zaman ara verdim?


Ara verme sebeplerimden biri hamilelik sürecimin sıkıntılı geçmesi. Ancak en önemli etken ise internet bağlantılarında ki sıkıntı yüzünden. Ahhh süperonline ahhh! Bununla ilgili yaşadığımız sıkıntıyı eşimi ikna edebilirsem ona yazdıracağım. Çünkü o zavallı asıl sıkıntıyı çekti. :(


Hamileliğim nasıl gidiyor?


Tam tamına 16 hafta 6 günlük oldum. İlk aylarda yaşadığım bulantı ve halsizlik sıkıntısından, çok şükür kurtuldum gibi... Gerçi bunu korkarak yazdım. Çünkü ne zaman ''bulantım ve halsizliğim geçti'' desem hemen ertesi günü aynı sıkıntıyı tekrar yaşıyorum. :/

Kan değerlerim ise istenilen değere yükselmedi. Ancak devamlı bir yükselme söz konusu olduğu için; bu iyi bir şey demekmiş... İsterseniz daha açık anlaşılması için sayılarla yazayım. Standart kan değeri 150-400 arası olması gerekirken benim kan değerim ilkinde 108 çıktı. Daha sonra 118 çıktı. En son ölçüldüğünde ise 125 çıkmıştı. Doktor: ''bu şekilde yükselirse istenilen sonuca gelir'' dedi. İnşallah öyle olur. Haftaya çarşamba günü 3'lü tarama için bir randevum daha var. O zaman bir daha kan değerim ölçülecek. Bakalım bu sefer istenilen sonucu bulabilecek miyiz?.

Bebeğimin cinsiyeti ne?


Yine en son yazdığım postta da yazdığım gibi bebeğimin cinsiyetini eş- dost bizden çok merak ediyordu. Biz dahil herkesin gönlünde bir kız çocuk yatıyordu. Ancak Allah yine bir erkek evlat nasip etti, sanırım. Gerçi sanırım demeyelim, kesin diyelim çünkü doktor yüzde 90 erkek dedi.

Evladımın erkek olacağına üzülmedim desem yalan olur. Evet biraz üzüldüm. Ancak yeniden minnacık bir çocuğumun olacağı hissi daha ağırlık bastı. Allah sağlıklı ve sıhhatli doğmayı nasip etsinde bırak erkek olursa olsun. Hem böylece 3 erkek kalbindeki yerimi 4 erkeğe çıkaracağım. Eşimin tabiri ile evin tek gülü olacaksın daha ne istiyorsun diyor. Haklı... ;)

Tokideki sesin 4 aylık hamilelik günlüğü

Hamilelikte kaç kilo aldım?


İlk başlarda vitamin haplarını atmak istemedim. Hatta bir attım 4 atmadım. Ama kan değerlerinde düşüklüğü görünce doktorun verdiği vitamin hapını atmaya başlayınca kilo almam biraz abartıldı sanırım. Çünkü en son tartıldığımda tartıda 64'ü görmüştüm. Hamileliğin daha ilk aylarında bu şekilde 5 kilo almam biraz kötü oldu. ''Aman olsun şunun şurasında bir daha mı hamile olacağım'' diye kafama pek takmayıp, canım ne isterse yiyorum. Doğum yaptıktan sonra ben spor hatta rejim yaparak veririm.

Yoksa bunlar hep züğürt tesellisi mi? Hamilelikte alınan kilolar verilmiyor muydu? :/

9 yorum:

  1. hayırlı olsun canım benim :) Allahım hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin ..
    Bende epeydir uzak kaldım buralardan artık yavaş yavaş dönüş yapıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. çok teşekkür ederim canım. Allah razı olsun. O zaman sana da hoşgeldin. Yepyeni postlarda buluşmak dileği ile. Sevgiler..

      Sil
  2. Hayırlı olsun ☺ sağlıklı, ülkesine hayırlı bir evlat olur inşallah bizi tümden boşlama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Tuğbacığım. Amin inşallah. Yok artık buralardayım :)

      Sil
  3. Bende o şekilde düşünmüştüm canım. Demek ki yanılmamışım. :)

    Çok teşekkür ederim canım. İnşallah bundan sonra daha sık karşınıza çıkacağım. Sizi kendimden bıktıracağım :D

    YanıtlaSil
  4. Aaaa! Aman ALlahım :D 2 erkek çocuktan sonra 3.çocuğa niyet ;D
    Helal olsun :))) Tokideki cesaret artık adın ;P
    Şaka bir yana sağlıkla sıhhatle kucağına alman dileğiyle :) İnşallah rahat bir hamilelik ve sağlıklı rahat bir doğum gerçekleştirirsin :)
    Ben de olmadığımdan olmayanları da fark edemedim kaç aydır ;(
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evet cesaret ettim. Çünkü çocukları gerçektende çok seviyorum. Ben sanırım en çok anne olmayı daha çok sevdim.
      Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun...

      Sil
  5. Hayırlı olsun canım :) bu sene erkek senesi sanırım, çevremdeki herkes erkek bebek bekliyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım öyle benimde çevremde ki herkesin bebeğinin cinsiyeti erkek.

      Sil