19 Kasım 2016 Cumartesi

Tavada Kestane Pişirmenin Püf Noktaları

Kışın zorlukları yanında bir sürü güzellikleri de var. Misal benim 'kış denilince ilk aklıma gelen güzellikler' dışarıda lapa lapa kar yağarken sıcacık sobanın yanı başında tıpkı bir kedi gibi kıvrılıp uyumak yada gürül gürül yanan sobanın fırınında patatesleri, üstünde de kestaneleri pişirmek gelir. Evet günümüzde -özellikle büyük şehirlerde oturan kişiler- öyle sobalı evlerde oturmak yerine petekli evlerde oturuyorlar. O yüzden kışın güzelliklerinden pek faydalanamıyoruz. Ancak sobalı evde oturmamak demek; kestanede yememek demek değil.

Kestaneleri soba dışında da pişirmek mümkün. Nasıl mı? Takılın peşime bu akşam ailecek izleyeceğiniz filmin yanına mısır patlatmak yerine kestane pişirelim.... Hıııı güzel olma mı? 😉

Tavada Kestane Pişirmenin Püf Noktaları

Tavada kestane nasıl pişirilir?

İlk olarak kişi sayısı kadar 1 kilo yada yarım kilo kadar kestane alın. Daha sonra kestaneleri sivri uçlu bir bıçak yardımı ile bombeli tarafından enlemesine kesin. Burada dikkat etmeniz gereken kestanelerin içindeki ince zarı da kesmek gerekiyor. O zarı keseceğim diye sakın çok derine daldırmayın. Bu seferde kestaneleriniz pişerken parçalanır.

Tavada Kestane Pişirmenin Püf Noktaları

Tüm kestaneleri teker teker çizdikten sonra derin bir kapta, su içinde 2-3 saat kadar bekletin. Bu şekilde bekletilince kestaneler daha yumuşak olur ve piştikten sonra kabuklarından kolayca  ayrılır..

Kestaneleri suda beklettikten sonra, tam filmi açıp izleyeceğiniz zaman; hemen suyunu süzüp kurulamadan tavaya koyun. Tavaya yerleştirirken mümkün mertebe kestiğiniz bombeli kısımı üste gelecek şekilde yerleştirin. sonrada tavanın kapağını kapatıp bir 10 dakika kadar orta sıcaklı ocakta pişirin. Sonrada kestaneleri bir maşa yardımı ile alt üst edip, diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.

Kestanelerin bıçakla kestiğiniz bölümünde açılmalar olmuşsa; kestaneleriniz pişiyor demektir. Bir iki tavayı sallayarak biraz daha pişirip, sonra ocağın altını kapatın. Sonrada bir beze döküp, üstünü örtün. Pişen kestanelerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra hemen kabuklarını soyup, afiyetle yiyin.

Immm lezzetli mi? Lezzetli kestane kebaplarınız hazır! Şimdi sıra çok güzel bir film açıp, bu lezzetli kestaneleri afiyetle yiyebilirsiniz....

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun efendim... 😊

0 comments: