28 Mayıs 2016 Cumartesi

Koli Kutusundan Bahçeli Ev Yapımı (ilkokul proje ödevi)

Merhabalar sevgili okurlar. Bir haftalık ayrılık sonunda yayınlarıma kaldığım yerden devam edeceğim. Bugün sizlere ilk okul 4. sınıfa giden Emir'in matematik proje ödevi olan kartondan ev yapımı yayını paylaşacağım. Çünkü biliyorum ki benim paylaştığım bu proje ödevleri çoğu kişinin işine yapıyor. Öyle olmasa idi. 2014 yılında paylaştığım oğlumun babası ile röportajı yayını halen en çok tıklananlar, arasında yer almazdı...
Paylaştığım bu yayınların, birilerin işine yarıyor olması beni gerçekten de çok mutlu ediyor. :)

Öğretmeni Emir'den ışıklı ve bahçeli bir ev yapımı ödevi vermiş. Bu evi ister konta plaktan, ister kibrit çöplerinden, ister mukavvadan istersen kartondan  gibi... Malzeme sınırı koymadan: 'istediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz' demiş.

Biz 'hangi malzeme ile nasıl bir ev yapabiliriz?' diye düşünürken, evimizde atılmak üzere olan bir koliyi gözümüze kestirdik. Ve o koliyi ev şeklinde kesip. Daha sonrada yapışkanlı folya ile kaplayıp, ufak tefek ince detaylarını ekleyip, kartondan evimizi yaptık...
Böylece atık malzemeler ile güzel bir karton evimiz oldu...





Özellikle kız çocuklar bu tarz evler ile oynamaktan, çok hoşlanırlar. Bence sizlerde evinizdeki bir koli kutusundan onlar için bu tarz basit ama, sevimli bir ev yapıp, onları mutlu edebilirsiniz.  Benden söylemesi... :)

Geçen seneki performans ödevi olan; kartondan ütü yapımı yayını...


Hoşça kalın.


9 yorum:

  1. Ben artık bu işlerden emekliye ayrıldım:) neler neler yapmadık ki ne evler ne uzay gemileri oy oy:) sizin projede çok güzel olmuş ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz. Benim emekliye ayrılmaya vaktim daha var. Daha küçüğün proje ödevlerine başlamadık bile. Yeni seneye de onun proje ödevleri başlayacak.
      Çok teşekkürler dikiş dünyam :)

      Sil
  2. Maasallah ne güzel yapmış, mimar olur belki büyüdüğünde ;) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.
      Yok bizimkinin hayali mimarlıktan yana değil. Onun tek hayali var; oda ünlü bir futbolcu olmak. Bakalım nasibin de ne var. :)

      Sil
  3. önceki yıllarda bizim de kartondan ev performans ödevimiz olmuştu... Malzemeleri tedarik edip yardım etmek de oldukça keyifli oluyor böyle durumlarda..

    YanıtlaSil
  4. Pek keyifli olmuş! :))

    YanıtlaSil