9 Aralık 2015 Çarşamba

Bayat Ekmekli Tavuk Köftesi tarifi

Merhabalar sevgili okurlar. 
Bugün  Bayat ekmekleri değerlendiren tariflerime bir yenisini daha eklemek istiyorum. Bu tarif beyaz et ve bayat ekmeğin birleşiminden oluşan bayat ekmekli tavuk köftesi tarifi...

Bayat Ekmekli Tavuk Köftesi

Kırmızı et yerine beyaz et tüketmeyi tercih eden kişilere yapılabilecek. Çok lezzetli bir tariftir. Bence bugün bu tariften; bayat ekmekli tavuk köfteleri yapın. Ve sevdiklerinize ikram edin. Çünkü bu köfteleri yiyen kişilerden bir sürü iltifat ve övgüler alacaksınız. Benden söylemesi :)


Bayat ekmekli tavuk köftesi malzemeleri


  • 1 bütün tavuk
  • 2 küçük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı bayat ekmek içi
  • 1 kaşık biber salçası
  • 8 dal maydanoz
  • Tuz
  • Nane
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Bir tatlı kaşığı karbonat
  • Sıvı yağ

Bayat Ekmekli Tavuk Köftesi

Bayat ekmekli tavuk köftesi nasıl yapılır?


İlk olarak bir düdüklü tencerede tavuğu haşlayın. Sonra o tavuğu kemiklerinden ayırıp, didin.
Didikleyerek; parça pinçuk ettiğiniz tavuğu daha sonra sıvı yağ hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip, yoğurun. Bir güzel yoğurup, elde ettiğiniz köfte harcını daha sonra elinizle şekiller verin. Sonrada en az 1 saat bir buzdolabında dinlendirin.
Dinlendirme işlemini de tamamladıktan sonra ister ızgarada isterseniz de bir tavada biraz sıvı yağ koyup, arkalı önlü kızartın. Sonrada sıcak sıcak servis edin.

Hoşça kalın.

0 comments: