28 Nisan 2023 Cuma

ASLA BOYUN EĞME KİTAP YORUMU

 Merhabalar arkadaşlar, sizlere yeni bir kitap özetini paylaşmaya geldim. Bu kitabı Ramazan ayında okumuştum. Paylaşmaya ancak fırsat bulabildim. Beni instagramdan takip edenler bilir. Ev taşıdım... O sebepten bu aralar biraz yoğunum. Ondan yine bloğuma birazcık ara verdim. Ama bu aralar kısa aralar öyle geçen seferki gibi aylarca hatta senelerce ara olmayacak inşallah.

Asla Boyun Eğme kitabında İslam’ın baş düşmanı Ebu Cehil’in şehit ettiği Hz. Sümeyye’nin hayatının sürükleyici bir anlatımı var. Alper Kağan Üçer; iki cihan Peygamberi Hz. Peygamber’in insanlığı kurtuluşa çağırışını, atalarının Gök Tanrı inancını kalbinde yaşatan köle Sümeyye’yi, eşi Yasir’i ve oğulları Ammar’ı çarpıcı bir üslupla anlatıyor.


Müslümanların maruz kaldıkları büyük baskı ve işkencenin ilk kurbanları olan şehit karı-koca, Sümeyye ve Yasir asırlar öncesinden bize zulme ve küfre asla boyun eğmememizi haykırıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Sayın Üçer’i bu güzel eser için kutluyorum.

Son olarak kitaptan altını çizdiğim birkaç cümleyi sizler ile paylaşmak istiyorum...



"Asalet; insanın yaradan'a, yakın ve uzak çevresine, bütün insanlara, hatta tüm aleme karşı, tutum ve davranışlarında ahlaklı olmasıydı. Asalet; farz ve vacip sınırlarının da ötesinde imkan ve kabiliyetlerine göre kulluğun, özverinin, erdemin nicelik ve nitelik olarak en yüksek seviyesine ulaşmasıydı. İnsanın en büyük asaleti ve süsü; kendisine doğumuyla bahşedilen 'kul' hakkıydı!"


Hiç beklemediğiniz bir mutluluk gelip sizi kucaklayınca o sevincin içinde bir kaybetme korkusu belirir ya... Öylesine titrek gülüş vardı yüzünde.


Sabretmek nedir diye sorsalar "beklemek" en güzel cevap olurdu herhalde. "Nerede", "nasıl", "neyle" ve "nereye kadar" beklemek diye sorular gelmesi kaçınılmazdır. O an "içine düştüğünüz kasvet halinde", "üzülmeden", "huzur veren rıza" halinin doğmasına kadar" "bu sıkıntıyı gönderene sığınıp" beklemek.


Eğer dayanacak sığınacak bir duvarınız olmasa siz, size ait olanların sığınağı, duvarı oluyorsunuz.



Uyumak,şu an sadece adımı ruhumu her şeyi unuturcasına uyumak ve kalbimdeki şeytanın verdiği vesveseleri,soruları duymadan sadece uyumak istiyorum.
Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

0 comments: