23 Aralık 2017 Cumartesi

Fırında Soslu Tavuk Tarifi

Merhabalar sevgili okurlar. Hafta sonlarında davetsiz gelen misafirlere yapabileceğiniz bir tarif ile geldim. Bu tarif benim fix menüm arasında yer alıyor. Bu güne kadar birçok kez misafirlere yapıp, tam puan almış bir tarifimdir. O sebepten vakitsiz gelen misafirler için hemen fırında soslu tavuktan yaparım. Bu arada bu tarife tavuk but daha çok yakışıyor. Ama evde butunuz değilde; tüm tavuğunuz varsa. Tavuğu küçük parçalarda doğrayıpta yapabilirsiniz. Her iki şekilde de parmakları yediren bir lezzet oluyor. 😋


Fırında Soslu Tavuk Tarifi


Nar gibi kızarmış tavukların bir kenarına da bir kaç tane patatesi baharat ve biraz sıvı yağ ile harmanlayıp koyuyorum. Fırında baharatlı patates tarifini daha önceden yayınlamışım. (isteyen linke tıklayıp o tarifede ayrıca ulaşabilir.)



Fırında soslu tavuk malzemeleri

  • 1 adet bütün tavuk

Sosu için malzemeler


  • 2 diş  sarımsak
  • 1 çay  kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 cay  kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz 
  • 1,5  çorba kaşığı yoğurt
  • 1,5  çorba kaşığı mayonez
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ


Fırında soslu tavuk  nasıl yapılır?

Bütün tavuğu ister aldığınız yerde parçalatın. İsterseniz de evde kendiniz doğrayın. Sonrada iyice yıkayın ve suyunu süzün.

Fırında Soslu Tavuk Tarifi

Sosu için; rendelenmiş sarımsağı, yoğurdu, mayonezi, zeytinyağını, pul biberi, karabiberi, toz biberi, kekik ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Sonrada buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. (Ama bizde o kadar vakit olsa daha zor yemek yapardık dersenizde tavuğu sosa bulayıp, bir yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Bu sırada siz pilav, çorba vede salatayı yapın. Çünkü fırında bir buçuk saatte pişiyor.)

Buzdolabında yeteri kadar dinlendirdikten sonra fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış  200-250 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Fırındayken pişme aşamasında iken bir defa çevirin diğer tarafıda kızarsın. Sonrada sıcak sıcak servis yapın.

Fırında Soslu Tavuk Tarifi

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun!


4 yorum:

  1. Merhaba canım sitenni ve tariflerini çok begendim. Bende seni siteme beklerim.

    Hazır yufkadan börek tarifleri - https://www.selmaninyemekleri.com/2016/01/en-kolay-hazir-yufkadan-borek-tarifleri.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Teşekkür Ederim Canım Benim. En kısa zamanda ziyarete gelirim inşallah:)

      Sil
  2. Tarifi en kısa zamanda denerim inşallah..Baharatlardan sonra pek bir şey eklemediğimden kuru olurdu bu mantıklı bence teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şekilde yumuşak oluyor. Soslu oldugu içinde hiç bir şekildede kuruma yapmıyor Şebnem. O zaman sana kolay gelsin. Yapınca sonucu benimle paylaşırsan sevinirim:)

      Sil