19 Ekim 2017 Perşembe

Gül Tatlısı Tarifi

Merhabalar sevgili okurlar. Bugün sizlere yine taslaklarda kalmış bir tarif olan gül tatlısının tarifini vermek istiyorum. Bu tarif görüntü ve lezzet olarak davet sofralarına hatta bayram tatlılarına çok güzel bir alternatif oluyor. Allah nasip ederse kızımın diş buğdayını yapmayı düşünüyorum. O zaman da tatlı olarak bu gül tatlısını yapacağım. (Bakalım Allah izin verecek mi?)

İsterseniz hemen tarife geçelim de sizlerde hazır zaman varken bugün tatlı olarak bu tarifi yapın. Hele ki aranızda bugün için özenli bir sofra kurmayı düşünen okurlarım varsa. Bence hiç zaman kaybetmeden hemen yapmaya koyulun.

Gül Tatlısı Tarifi

Şerbetli gül tatlısı malzemeleri

  • 1 paket margarin 
  • Yarım su bardağı yoğurt 
  • 1 su bardağı irmik 
  • Yarım su bardağı ay çiçek yağı 
  • 1 yumurta 
  • 1 kabartma tozu 
  • 1 vanilya 
  • Aldığı kadar un 


Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Şerbetli gül tatlısı nasıl yapılır?

Gül tatlısını yapmaya ilk olarak şerbetinden başlayın. Derin bir tencereye önce şeker ve suyu koyarak kaynatın. 10-15 dakika kadar kaynatıp, soğumaya bırakın.

Daha sonrada tatlının hamurunu yapmaya koyulun. Bunun için derin bir kaba eritilmiş margarin, sıvı yağ, yoğurt ve irmiği ekleyip, bir çırpıcı ile karıştırın.

Şerbetli gül tatlısı nasıl yapılır?

Daha sonrada üzerine vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek kıvamlı bir hamur elde edin. Sonrada hamuru merdane ile çok kalın olmayacak şekilde açın. (Yukarıdaki fotoğraf kolajında gözüküyor)

Açtığınız hamuru çay bardağı ile kesin. Kesilen dairenin üç tarafını bir bıçak yardımı ile çizik atın. Yine yukarıdaki kolajda gözüküyor. Sonrada içine bir tane fındık koyup, yukarıda da gözüktüğü gibi katlayın. Böylece bir tane gül şekli elde etmiş olacaksınız. 

Diğer tüm hamurları aynı işlemi uygulayıp, gül tatlısının gül şeklini hamur ile elde etmiş olacaksınız. Sonrada hazırladığınız tüm gül şeklindeki hamurları altını yağladığınız bir fırın tepsisine dizin.

Şerbetli gül tatlısı nasıl yapılır?


Sonrada önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı ve üstü nar gibi kızarana kadar. Yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Fırından sıcak olarak çıkan gül tatlısına soğuk şerbeti dökün. Sonrada bir kenara koyup, şerbetini çekip, soğumaya bırakın. 

Gül Tatlısı Tarifi

Sonrada istediğiniz şekilde süsleyip, servis edin....

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...


2 yorum:

  1. Gül tatlısı en sevdiğim lezzet şekli becerir miyim diye korktum kolaymış inşallah denerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüntü sanki çok zormuş gibi gözüküyor. Ama çok basit. üstelik çıkan sonuç ilk olarak görüntü olarak daha sonrada lezzet olarak ikram ettiğiniz kişileri cezp ettiği için size hayran kalıyorlar :)

      Sil